Најновије

Порошенко пустио стране војске у Украјину

Украјински председник Петро Порошенко потписао је измењени закон којим се омогућава да на украјинској територији бораве оружане снаге других држава.
Први човек Украјине - Петро Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Први човек Украјине - Петро Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Страна војска може да уђе у Украјину на захтев њеног руководства и на основу одлука Уједињених нација или Европске уније. У документу објављеном на Порошенковом сајту наводи се да се на овај начин регулише питање спровођења међународне операције подршке миру и безбедности на територији Украјине. Исти документ забрањује учешће у таквим операцијама оружаних снага држава "које против Украјине покрећу оружану агресију". Према објашњењу уз потписани закон, спровођење међународне операције ради подршке мира и безбедности у Украјини "осигураће ефикасну имплементацију протокола после консултација Контакт-групе". ББЦ подсећа да је Закон о процедури пуштања и условима боравка јединица оружаних снага других држава на територији Украјине усвојила Врховна рада (скупштина) почетком јуна. Раније је Порошенко изјавио да Украјина има право да се обрати Савету безбедности УН поводом пуштања мировњака ради успостављања мира у земљи, аагенција Укринформ наводи да је Порошенко "отворио мировњацима пут у Украјину".
Прочитајте још:Кувајт: Исмалска Држава напала џамију, 16 мртвихХАОС: Убијено 27 људи у летовалишту у Тунису, не зна се има ли Срба међу њима!O oвој пушци прича цела Новорусија (ВИДЕО)
Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА