Најновије

Вучић још није одлучио да ли ће ићи у Сребреницу

БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић разговарао је данас са председницима Србије и Републике Српске, Томиславом Николићем и Милорадом Додиком о евентуалном одласку у Сребреницу.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Премијер је најавио да ће одлуку о томе донети у складу са интересима владе и српског народа. ''Никада нисам крио од кога то зависи, наравно са тим сам упознао и о томе разговарао са председником Николићем и председником РС. Ту одлуку донећу у складу са интересима пре свега Владе Србије и српског народа. Разуме се да ћу о томе још разговарати са председницима Николићем и Додиком и премијерком РС Жељком Цвијановић'', рекао је Вучић новинарима на конференцији након заједничке седнице две владе. Вучић је рекао да сматра да је пријатељство између српског и бошњачког народа од великог интереса за оба народа и да у то треба инвестирати у будућности. ''При томе се подразумева да никада и ниједног тренутка нећемо да погазимо наше националне интересе'', рекао је Вучић. Вучић је поручио да је Србија спремна и финансијски да помогне Републику Српску ако буде имала проблема са ликвидношћу. "Људи из РС то нису тражили, али ако буде проблема са ликвидношћу Србија је спремна да помогне, као и што смо били спремни да помогнемо и онолико мало колико смо могли после попллава и хвала РС што је уважила помоћ од милиона евра у ту време", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара у Влади Србије. Он је додао да је Србија помогла обнову школа у Шамцу и Добоју, које ће ускоро бити оворене, као и да ће се једна од њих звати Србија. "Ми се веома одговорно односимо према нашем новцу и водимо рачуна о томе. Нисам неко ко је на било који начин дарежљив и ако је нашем народу на било који начин потребна таква врста подршке ми смо довољно способни да зарадимо и обезбедимо и да евентуално у неком тренутку и помогнемо", казао је Вучић. Како каже, у РС немају проблема са дефицитоом и буџетским рупама, али могу да имају проблема са ликвидношћу, и због недстостака аражмана са ММФ и другачијом комуникацијом са Светском банком. "Ми тих проблема немамо, ми никакавих проблема са ликвидношћу немамо и у овом тренутку имамо 1,15 милијарди евра у различититим валутама, нешто у доларима, нешто у еврима и нешто у динарима", додао је премијер Србије. Што се тиче новца за инфраструктурне пројекте, Вучић је нагласио да Србија реализује заједнички пројекат са РС, градњу моста преко Дрине између Љубовије и Братунца и да ту немамо никаквих проблема са финансирањем. Он је рекао да Србија има и даље проблема са пројектантским кућама и да је већ о томе разговоарао са ресорном министарком Зораном Михајловић. "Морамо да решимо тај проблем, то је зачарани круг, јер државне институције њима дугују, а они немају довољно капацитета и доста стручних људи нас је напустило и отишао у иностранство претходних година. Морамо наше капацитете да поправљамо", додао је Вучић.
Прочитајте још:НИЈЕ ЊУЗ НЕТ: 64 одсто грађана Србиjе жели да Вучић оде у СребреницуХафингтон пост: Амерички политичари треба да се угледају на Вучића!
Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА