Најновије

Дачић: Нећемо тражити вето на резолуцију о Сребреници

РУМА – Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да Србија не тражи вето на резолуцију о Сребреници која треба да се нађе пред Саветом безбедности Уједињених нација, али да ће све земље бити обавештене о ставу да тај документ не доприноси помирењу у региону, пренела је агенција Бета.
Ивица Дачић (Фото: osce.org)

Ивица Дачић (Фото: osce.org)

„Све што се ради на том пољу, не треба да буде контрапродуктивно, већ да подстакне даљи процес регионалног помирења”, казао је Дачић новинарима у Никинцима. Министар је рекао да је Влада већ обавестила сталне чланице Савета безбедности УН о том свом ставу, а обавестиће и остале земље. Подсећамо, Александар Вучић, премијер Србије, раније је рекао да "влада Србије још није донела одлуку о захтеву за вето". Дачић је додао да се чланице Савета безбедности још консултују о тој резолуцији коју припрема Велика Британија.
Прочитајте још:Шамар из Америке: Николић, Вучић и Додик су дискредитовали себе, а не геноцид у СребренициЖЕСТОКО: Овако су грували Руси на сајму „Армија 2015″ (ВИДЕО)
Низ медија је спекулисало да је договор о вету већ постигнут са Русијом, али по свему судећи, Србија неће захтевати од Русије вето. Српска радикална странка је упутила позив Русији да уложи вето на, како кажу, срамну резолуцију о Сребреници. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА