Најновије

Лазански: Како је могуће да Насерова дивизија буде у заштићеној зони УН!? (ВИДЕО)

БЕОГРАД - Мирослав Лазански, истакнути војно-политички аналитичар, гостујући на телевизији Пинк, говорио је на тему Сребренице и актуелног британског предлога Резолуције о Сребреници, али уопште о рату у БиХ и судбини Срба у Сарајеву.
Мирослав Лазански (Фото: Скриншот)

Мирослав Лазански (Фото: Скриншот)

Лазански каже да је потребан реципрочан однос уколико се жели помирење, истичући да је потребно да се власти у Сарајеву и муслимански народ извине за српска страдања и српске жртве у области Сребренице. Он је истакао да је потребно да Београд пита међународне факторе као што су Американци и Холанђани о присуству озлоглашене 28. дивизије којом је командовао Насер Орић у тада заштићеној зони Сребренице. Лазански подсећа да је Сребреница била под заштитом УН и да није смело бити дозвољено никакво присуство било које војске у Сребреници. Лазански је и раније у више наврата истицао присуство Орићевих снага у Сребреници у заштићеној зони УН одакле су вршили нападе на Србе и спроводили различите акције покоља и масакра над српским становништвом у области Сребренице. Он је такође истакао да је Сарајево било други највећи српски град после Београда и упитао где су сада ти Срби и шта је било с њима!? Лазански каже да Срби нису у Сарајеву само изгубили имовину, него да су чак ексхумирали и ископавали своје мртве бежећи из тог града. "Такав пример мислим не постоји нигде у историји." - каже Лазански. Он се оштро успротивио тези коју је покушао да провуче аналитичар Дејан Вук Станковић о тзв. "опсади недужног Сарајева" коју су исконструисали западни медијски центри. Лазански је рекао да је "Сарајево било гарнизон", шаљиво прекинувши Станковића са енглеским изразом "Обџекшн!" (Objection), односно, "Приговор!". "Ја сам био у Сарајеву за време рата, не знам да ли сте ви били!?" - рекао је Лазански аналитичару Станковићу и додао да "се на Грбавици пажљиво кретао у циљу избегавања снајпера са Унисових зграда". "Сарајево је било рат кварта против кварта." - каже Лазански. "Грбавица, Добриња, Илиџа су били квартови где су живели Срби који су гађани из центра града од стране муслимана." - додао је он. "Ово је стереотип који постоји у београдској чаршији... Да су Срби гађали Сарајево." - објашњава Лазански. "Да ли су Илиџа, Добриња и Грбавица део Сарајева или не?" - упитао је Лазански. Погледајте шта је све рекао Лазански:
Прочитајте још:Пусић: Рат је започела Србија, славимо крај злочиначке политике Милошевића!Мишчевић поручује грађанима: Србија „мора“ да се окрене против Русије!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА