Најновије

Карден: НАТО води свет ка новом хладном рату

Намера НАТО да у источној Европи размести војску и технику корак је без преседана, који ће само продубити украјинску кризу, сматра извршни уредник Америчког комитета за договор Исток-Запад Џејмс Карден.
Џејмс Карден (Фото: Јутјуб)

Џејмс Карден (Фото: Јутјуб)

"Планови НАТО да размести војску и технику у источној Европи немају пандане у историји хладног рата", навео је Карден. Аналитичар је додао да су се министри одбране НАТО на састанку у Бриселу суновратили у нови, потенцијално опаснији хладни рат с Русијом, одлуком без преседана да разместе људе и наоружање директно на западну границу Русије. Према његовом мишљењу, Алијанса без икакве резерве изнова покушава да подрије споразум из Минска. Карден не сумња да ће иницијатива НАТО само додатно продубити украјинску кризу, преноси агенција "Спутњик". Један од доказа за то јесте антируска реторика САД, наводи Карден и подсећа, пре свега, на речи министра одбране САД Ештона Картера о "погубном утицају" руског председника Владимира Путина на Европу. Како наводи Карден, амерички сенатор Џон Мекејн отишао је "по обичају" још даље, назвавши споразум из Минска "фикцијом". Карден напомиње да кораци НАТО превазилазе највеће заједничке вежбе Алијансе од окончања хладног рата. "Још већу опасност представљају изјаве о нуклеарном оружју с обе стране", наставља аналитичар и додаје да све то "маскира" неугодну чињеницу да су главни, иако не једини, непријатељи Минског споразума "клијенти САД у Кијеву".
Прочитајте још:ЗАПАДНИ АНАЛИТИЧАРИ: Руси увелико тестирају суперсонични авион!НАЈХРАБРИЈИ ДЕЧАК 21. ВЕКА: Убио 14 НАТО специјалаца бранећи свој дом!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА