Најновије

ВРХ: Српске кошаркашице освојиле титулу првака Европе!

БУДИМПЕШТА – Женска кошаркашка репрезентација Србије освојила је титулу првака Европе, пошто је вечерас у финалу првенства у Мађарској и Румунији победила селекцију Француске са 76:68 (15:22, 18:10, 20:17, 23:19).
Кошаркашице (Фото: kss.rs)

Кошаркашице (Фото: kss.rs)

Изабранице Марине Маљковић оствариле су њавећи успех у историји женске кошарке освојивши прво злато на великим такмичењима. Ово је уједно и прва медаља за кошаркашице после сребра на првенству Европе у Изреалу 1991. године. Српски тим не само да је успео да савлада Француску, којој су многи уочи меча додели улогу фаворита, већ и да избори директан пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру наредне године. Маљковићева је изузетно спремила екипу за најважнију утакмицу на шампионату. У потпуности је „прочитала” игру физички јаког противника што и не чуди, јер већ две године ради у француском Лиону. Прво полувреме прошло је у великој борби. Француска је у неколико наврата имала седам поена прености, али је српски тим тројкама и пожртвованом игром успео да ухвати резултатски прикључак. У наставку меча предвођена сјајном Соњом Петровић и Аном Дабовић, Србија је преузела иницијативу и константно била у предности. Њих две водиле су тим до успеха упркос одсуству повређене Милице Дабовић, која је пропустиле већи део другог полувремена због повреде лакта. Расположеном тандему Дабовић - Петровић, у финишу меча придружила се борбена Данијел Пејџ, која је скоковима и шутевима са дистанце одбијала налете француских играчица.
Прочитајте још:Британски медији: Новак ђоковић је преварант!У БОРБИ ЗА НОВО ЗЛАТО: Србија у финалу ватерполо светске лиге!
Најефикаснија у српском тиму била је млађа од сестара Дабовић са 25 поена, 22 је постигла Петровићева, а 12 уз осам скокова Пејџ. Раније данас бронзану медаљу освојила је Шпанија, која је у мечу за треће место победила Белорусију резултатом 74:58. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА