Најновије

БУДИТЕ ПАЖЉИВИ: Ове намирнице су здраве, али ипак гоје

Нека суперхрана и здраве намирнице могу утицати негативно на ваш труд да одржите жељену килажу.
Авокадо, здрав, а гоји (Фото: pixabay.com)

Авокадо, здрав, а гоји (Фото: pixabay.com)

Авокадо

Авокадо је заиста суперхрана. Један авокадо садржи 10 грама влакана и скоро два пута више калијума него банана. Он снижава и ниво холестерола, смањује ризик од дијабетеса и рака, и побољшава здравље коже. Међутим, његова мана лежи у томе што садржи висок ниво масноћа, тако да и поред свих предности које доноси, у случају превелике конзумације постоји шанса од добијања вишка килограна. Најбоље је да га умерено користите само као додатак, односно зачин у конкретним оброцима које припремате.

Орашасти плодови

Као и авокадо, и орашасти плодови садрже велику количину добрих масти. Али, као што знамо - здраво нужно не значи добро. Неколико чаша пива и шака оваквих грицкалица и унећете у организам велику количину калорија. Једна чинијица орашастих плодова садржи око 135 калорија, што није мало с обзиром на количину која се у овој ситуацији поједе. Зато и јесте препоручљива само шака дневно.

Сушено воће

Да, звучи добро чињеница да су све хранљиве материје и антиоксиданти воћа помешани на једном месту, али је проблем што куповно сушено воће углавном садржи додатне шећере. Зато се одлучите за свеже воћкице.

Чоколада

Чоколада са високим процентом какаоа садржи јединења која се називају полифеноли, који помажу у снижењу крвног притиска. Али пре него што уведете чоколаду у свакодневну исхрану, будите свесни чињенице да заједно са какаом долазе и засићене масти и шећери. Зато приликом куповине бирајте оне са највећим процентом какаоа и определите се за једну чоколадицу или пар коцкица, уместо целе велике.

Шејкови

Шејкови у кафићима углавном се служе у великим шољама или чашама и садрже бројне додатке као што је чоколада, што резултира посудом у којој се налази између 600 и 1000 калорија. Боље је да сами код куће направите микс од састојака који сами желите, наравно у умереној количини.

Кафа

Шоља црне кафе доноси 5 калорија, али је за већину људи сама по себи прејака, па се одлучују за одређене додатке. Само шећер и млеко које јој додајете могу да знатно повећају број калорија ако не водите рачуна. На пример, лајт кафа садржи око 300 калорија и 15 грама масти, и то без шећера.

Грчки јогурт са разним укусима

[caption id="attachment_485032" align="aligncenter" width="640"] (Фото: pixabay.com) Грчки јогурт је фантастичан, посебно оне слатке варијанте! (Фото: pixabay.com)[/caption] Грчки јогурт је фантастичан, посебно оне слатке варијанте! Али само једна посудица овог јогурта садржи око 16 грама шећера, пола од препоручљиве дневне дозе. Зато је много боље да купујете обичан јогурт и сами додате свеже воће или нешто друго по сопственој жељи.
Прочитајте још:Пије се 4 дана, скида 10 цм са струка: Рецепт за савршену бикини линију!ЊЕНУ ГУЗУ ЖЕЛИ СВАКО: Послушајте савете и имаћете овакво згодно и затегнуто тело! (ФОТО, ВИДЕО)
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА