Најновије

Харковски партизани: Чекамо прави тренутак за устанак, а он је све ближи!

ХАРКОВ - Харковски подземни, герилска група која подржава Новорусију, јуче се огласила саопштењем у коме кажу да се активно развијају, стварају организовану мрежу присталица, а такође спроводe обуку војника и формирање у борбене јединице.
Харковски партизани (Фото: Јутјуб)

Харковски партизани (Фото: Јутјуб)

Како је саопштио координатор покрета отпора кијевске власти у Харкову Олег Собченко, право „под носом“ украјинске армије партизански покрет у Харкову се активно развија. - Доћи ће тај тренутак када ће наши војници бити добро координисани у борбене јединице и када ће моћи да наступе. Већ данас можемо да скупимо хиљаду људи са борбеним искуством у Донбасу. Оних , који ће бити спремни да када дође дан „Д“ оду у харковску област. Многи од наших момака су остали у Донбасу. Многи у Русији. Чим њихова помоћ буде била потребна у Харкову, они неће остати у иностранству. Сви ће се вратити. Чекамо прави тренутак - објаснио је Собченко. Према његовим речима, партизански покрети се развијају и у осталим областима. Харковски активисти отпора активно сарађују са истомишљеницима из Суме, иако је становништво тог краја лојалније властима, него становници Харкова. - Замислите себе као бивше граничаре, падобранце, који су служили совјетској војсци, а сада су и сами искусии све чари нове власти... Замислите себе као бивше полицајце, који су имали поглед на ситуацију: они се добро сећају, какве политичке снаге су испровоцирале грађански сукоб, спаљивање „Беркута“ на Мајдану. Такође тамо је био и сумски „Беркут“.  Из чињенице да су политички лопови који су извршили пуч, добро заступљени у свим гранама власти, они нису престали да буду хунте - сматра Собченко. Ипак представник харкивских партизана је нагласио да на територији Сумске области још нема предуслова за масовни устанак против фашизма у Кијеву. - Међутим, ти бивши падобранци, граничари, полицајци, имају добро искуство иза себе, неће хтети да седе мирно, сложених руку. Они разумеју: глупо је чекати, још ће се њихово војно искуство користити за казнене експедиције, за уништавање сопственог народа. То је боље искористити за правог непријатеља, преузимање власти и започињање рата у Донбасу - резимира исход харковски партизан. Харковски партизани већ неколико месеци изводе диверзантске акције у овоj украјинској области која се налази северно од Луганска. Њихове мете углавном су биле железничка инфраструктура и мостиви.
Прочитајте још: Председници ДНР и ЛНР: Мински споразум је срушен!Српски добровољци у Новорусији се окупили на Видовдан (ФОТО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА