Најновије

"Млади у Србији немају посао ни са дипломом"

Анђела Ђурић је трећа генерација своје породице која живи у Аустрији. Каже да су она и брат веома захвали баки и деки, који су први дошли, на избору у животу. С друге стране, Србију доживљава као место идеалне забаве.
Застава Србије (Фото: Блог Ивин Свет)

Застава Србије (Фото: Блог Ивин Свет)

Трећа сте генерација Срба која живи у Аустрији. Да ли бисте променили место живљења? - Бака из околине Книна и деда из околине Деспотовца дошли су у Аустрију још за време Титове Југославије. Моја млађа сестра Александра, брат Александар и ја смо им неизмерно захвалне на правилном избору. Нисмо имали проблем учења страног језика и уклапање у непознату средину, па нам је утолико живот био једноставнији. Рођени смо и одрастамо у Аустрији и осећамо се као свој на своме, мада се тако осећамо и у Србији. Које могућности нуди Аустрија? - Идем у трговачко-економску школу, а викендом радим у Кики, фабрици која се бави производњом намештаја. Месечно зарадим 300 евра, ни много, ни мало, а опет пристојно јер сам научила да новац није све, али олакшава живот. То је најбоља ствар коју српска деца у расејању прво науче и по томе се разликујемо од наших вршњака у Србији. Они и када заврше најбоље високе школе, опет не могу да се запосле. Како доживљавате Србију? - Србија је земља идеалне забаве, па чак и када забаве нема јер у Србији имам много рођака и пријатеља и лети се сви окупимо у Златову. Не морамо нигде да изађемо из дворишта, а добро ћемо се провести са рођацима и пријатељима. Тога у Аустрији нема и зато уживам у очевом завичају. Зато моји аустријски вршњаци једва чекају да се вратим из Србије како би уживали у причама са одмора из Србије. Да ли сте некад повели неког? - Јесам и сваки мој вршњак из Аустрије, кад једном дође у Србији, полуди од љубави за њом! Живимо у градићу Ранквел, где је све тихо и мирно, некако испрограмирано, унапред утврђено, а у завичају мог деде проводимо се уз гласну музику и смех. Хтела сам заправо да кажем да таква комбинација провода, рада и дружења ни у једној земљи Запада не постоји као што је има у Србији. Они су некако другачије скројени од нас.
Прочитајте још:ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ: Муфтија Зукорлић има две жене – ово је прва!ХОРОР НА ПРИПРЕМАМА: Осамдесеторо деце отровано у хотелуТЕРОРИСТИ НАПАДАЈУ ГУЧУ И ЕГЗИТ: Обавештајци открили крвави план!
Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА