Најновије

ЏИХАДИСТИ НАПАДАЈУ ИЗ ЈУЖНЕ МИТРОВИЦЕ: Косово у приправности, сваки час се очекује напад исламиста!

Опасности од терористичких акција непрестано су присутне - тврде у полицијској станици у Грачаници и наводе да је полицијски објекат у строгом центру градића, као и друге полицијске станице на Космету, под посебним мерама обезбеђења.
Илустрација (Фото: ЈуТјуб)

Илустрација (Фото: ЈуТјуб)

Исламски терористи спремају нападе на ширем подручју Космета, па су институције самопроглашеног Косова у стању пуне приправности. Према званичним информацијама полицијске службе, терористи из Ирака и Сирије, преко својих ћелија на Косову, Македонији и јужној Србији, припремају низ акција. У складу са проценама, подигнута је безбедност на највиши ниво, са посебном пажњом на обезбеђивање полицијских станица, затвора, зграде парламента, владе самопрокламованог Косова и објеката дипломатских мисија. Опасности од терористичких акција непрестано су присутне – тврде у полицијској станици у Грачаници и наводе да је полицијски објекат у строгом центру градића, као и друге полицијске станице на Космету, под посебним мерама обезбеђења. Степен безбедности иде дотле да полицајци који су распоређени на котама обезбеђења носе панцире. Косовска полиција, у сарадњи са Еулексом, разматра и отказивање традиционалног концерта у центру Приштине посвећеног Дану независности САД, који би требало да буде одржан 4 јула. Полиција је поднела више од 130 кривичних пријава против лица која се повезују са учешћем у терористичким акцијама и криминалним организацијама, као и због њихове подршке особама које су припремане за слање у терористичке редове у Сирији И Ираку. Ухапшено је 80 лица и извршена је претрага на стотињак локација на ширем простору Косова. Највећи број ухапшених је на подручју Призрена, Гњилана, Србице и Глоговца, као и незаобилазног упоришта исламских фундаменталиста – јужне Косовске Митровице, истичу у полицији. У том региону приведено је више имама, који су деловали под окриљем наводних “хуманитарних организација” са Блиског истока, посебно из Уједињених Арапских Емирата и Кувајта. Према полицијским проценама, највећу претњу миру представља отворена граница и све већи број азиланата који привремено уточиште налазе на подручју Бујановца и Прешева, општина које су од раније познате као упоришта терористичких група и шверцера дроге. Због опасности од “прилива” терориста пресвучених у одећу азиланата, административна линија Косова и централне Србије сада је под посебним надзором. Истоветне мере безбедности предузимају се и у региону граничне линије према Македонији. Полиција процењује да је у последњих двадесетак дана око 10 терориста ушло на територију Косова са задатком да врбују активисте који би вршили терористичке нападе, попут оног у Куманову.
Прочитајте још:„СРБИ МОЖЕТЕ ДА МИ ПЉУНЕТЕ ПОД ПРОЗОР“: Орић се прошетао судом, тврди да га штити САДМи смо народ кратког дахаЕВРОПО ДОЛАЗИМО: Полетео први авион из Ниша за Базел!
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА