Најновије

Исламска Држава први пут обезглавила жене: Оптужили их за вештичарење

Егзекуције су спроведене у понедељак и у оба случаја жене су погубљене са својим мужевима, а оба пара оптужена су вештичарење и враџбине.
Илустрација (Фото: ЈуТјуб)

Илустрација (Фото: ЈуТјуб)

Екстемистичка група Исламска држава (ИД) погубила је две жене, оптужене за вештичарење, одсецањем главе, што је први пут да је такав вид егзекуције спроведен над женама у Сирији, саопштила је данас Сиријска опсерваторија за људска права. "Група Исламска држава погубила је две жене одсецањем главе у провинцији Деир Езор и ово је први пут да Опсерваторија бележи да је та група убила жене на овај начин", изјавио је директор Опсерваторије Рами Абдел Рахман. Група за мониторинг са седиштем у Лондону саопштила је да су егзекуције спроведене у понедељак и да су у оба случаја жене погубљене са својим мужевима, а оба пара оптужена су "вештичарење и враџбине", пренео је АФП. ИД је постала позната по језивим егзекуцијама, а према извештајима њени припадници каменовали су жене на смрт по оптужбама за прељубу. Опсерваторија, међутим, наводи да је ово први пут да је та група погубила жене одсецањем главе. Према подацима групе за мониторинг, ИС је погубила више од 3.000 људи у Сирији за годину дана откако је прогласила исламски "калифат" у Сирији и Ираку, од којих су близу 1.800 били цивили, међу којима 74 деце.
Прочитајте још:НЕОНАЦИСТИ ПРЕТЕ: „Десни сектор“ и „Азов“ спремају пуч у Кијеву!АЛБАНЦИ СУ ТЕРОРИСТИ И УБИЦЕ ГРМИ У НЕМАЧКОЈ! Ова изјава у Бундестагу запалила је свет и шокирала Ангелу Меркел! (ВИДЕО)Канада увела санкције „Ноћним вуковима“!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА