Најновије

Италија упозорава: Чувајте се тероризма у Србији

Министарство спољних послова Италије саветовало је својим грађане да у земље западног Балкана путују са опрезом, због могућих терористичких напада.
Рим (Фото: Pixabax)

Рим (Фото: Pixabax)

На мапи, коју је према подацима тог министарства објавио портал Цорриере.ит, а преносе подгоричке "Вијести" мере опреза препоручују се свим Италијанима који желе да отпутују у било коју земљу Западног Балкана. На интерактивној мапи остале категорије укључују препоруку: "Не путовати уколико није неопходно" (наранџаста боја), "Не препоручује се" (црвена) и "Без посебног ризика" (зелена). Осим тога, Министартво унутрашњих послова Италије, означило је Црну Гору и као потенцијалну тачку одакле би терористи могли да уђу у ту државу. Званични Рим наводи да је укључио луке Анкона и Бари на листу евентуалних мета терористичких напада. Они су зато позвали локалне управе на максималну опрезност, уз прецизирање да су италијанске луке потенцијалне тачке уласка терориста из балканских држава попут Албаније, Косова и Црне Горе, односно чворишта руте којом новорегрутовани терористи путују ка зараћеним зонама у Сирији и Ираку. Италијанско Министарство је на листу потенцијалних мета додало око 13.000 локација које укључују НАТО базе, амбасаде, представништва мултинационалне компаније, религијске објекте, али и локације масовне агрегације као што су аеродроми и тргови. Саветник у либијској влади Абдул Басит Харун недавно је за ББЦ рекао да екстремисти Исламске државе стижу до Европе бродовима којима кријумчари на Медитерану превозе мигранте. - ИС користи бродове за своје људе које желе да пошаљу у Европу, пошто европска полиција не зна ко је из ИС, а ко је избеглица или није - рекао је Харун.
Прочитајте још:Сукоб Русије и Велике Британије – „Дејтон“ и „геноцид“Додик: Николић је манифестовао јединство две владеХАГ ЗАТАШКАВАО ЗЛОЧИНЕ НАД СРБИМА: Желео да сведочи против Орића, Хаг тражио доказе против Срба!
Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА