Најновије

РУСИ ОДГОВОРИЛИ СВИМА КОЈИ ПОДРЖАВАЈУ ГЕЈЕВЕ: Изнервирала их "геј пропаганда", па су онда урадили ОВО (ФОТО)

Милиони људи користили су филтер на Фејсбуку који је омогућио преклапање фотографија корисника са провидном геј заставом како би исказали своју подршку овој уроженој групацији. Ипак, фитер је изазвао негативну реакцију међу Руским конзервативцима.
Руска пропаганда (Фото: Фејсбук)

Руска пропаганда (Фото: Фејсбук)

У част прошлонедељног усвајања закона који је легализовао истополних бракове у Америци, Фејсбук је направио посебан филтер који је корисницима омогућио да преко своје профилне фотографије превуку и геј заставу дугиних боја. Ипак, Руси су се досетили како да филтер искористе како би исказали своје неслагање овим законом. Људи широм света славили су легализацију истополних бракова у Америци која показује да се глобални став према павима хомосексуалаца полако, али сигурно, мења. Милиони људи користили су филтер на Фејсбуку који је омогућио преклапање фотографија корисника са провидном заставом дугиних боја како би исказали своју подршку овој уроженој групацији. Ипак, фитер је изазвао негативну реакцију међу Руским конзервативцима који су га искористили како би на своју фотографију ставили руску заставу. Када је видео колико је популаран Фејсбуков филтер, графичка дизајнер Олег Чулаков направио је у Фотошопу алатку помоћу које се на слике корисника може ставити руска застава. Пошто је алатка скинута 5.000 пута Чулаков је одлучио да је претвори у веб апликацију. Он тврди да апликација није анти-геј, али су је корисници на друштвеним медијима таговали речима “поносан што сам стрејт” и “поносан што сам Рус” на руском и енглеском. Унапређење геј права не подржава већина у Русији која је 2013. године усвојила закон којим се криминализује “геј пропаганда”. Већина чланова ЛГБТ популације жртве су злочина мржње, а протести и демонстрације се већином завршавају насиљеми хапшењима. Један политичар из Санкт Петерсбурга затражио је чак да руски контролор интернета забрани Фејсбук због кршења закона о “геј пропаганди” својим филтером.
Прочитајте још:Обама: Грчка криза је велика брига за Европу, али не и за САДЧОВЕЧАНСТВО ОСТАЈЕ БЕЗ КИНЕСКОГ ЗИДА: Разлози због којих пропада ово светско чудо су шокантни!
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА