Најновије

Ђакон Кураев опет пљује по Србима - овај пут по споменику Гаврилу Принципу

МОСКВА - Контроверзни ђакон Андреј Кураев, познат по честом пљувању Срба, опет се бацио на кривотворење српске историје, а сада му смета споменик Гаврилу Принципу у Београду. Подсећамо, Кураев заступа тезу да су Срби изазвали Први светски рат, али заборавља да је један од највећих светитеља руске православне Цркве, Свети Серафим Саровски, цару Николају Романову на самрти оставио писмо у којем му је написао шта ће се све издешавати.
Андреј Кураев (Фото: Photo Zhaba Live Journal)

Андреј Кураев (Фото: Photo Zhaba Live Journal)

Многи не могу да објасне огромну приврженост Светог цара Николаја II Романова идеји одбране Срба и његову непоколебљиву одлуку да Русија уђе у Први светски рат, иако је тада Русија била неорганизована и скоро сви руски генерали тадашњи су били против његове идеје. Међутим, готово са апсолутном сигурношћу се може рећи да је разлог одлуке руског цара управо у писму Светог Серафима Саровског. Цар Николај II Романов је, како каже предање, много плакао после писма руског светитеља које му је предато од стране монахиња на сахрани Светог Серафима Саровског, а у писму је предсказана тешка мученичка судбина царске породице. Ова тешка мученичка судбина и хаос у Русији управо креће одлуком руског цара да брани Србију, јер после тог рата долази до расула у руском друштву и све се завршава убиством царске породице. Јасно је да је руски цар, свестан свега што ће уследити, следио пророчке речи Светог Серафима Саровског из писма које је добио. Освртом на редослед царских одлука којом је преузео крст страдања, јасно је да је руски светитељ поручио цару Романову да обавезно брани православну Србију, јер никаквог другог објашњења или логике у потезима руског цара нема. Ево шта "плитки руски ђакон", често наклоњен "толерантном разумевању западних девијација" због којег је и избачен из Московске духовне академије, пише: Повампирење национализма влада на Балкану.Председник Србије присуствовао на откривању споменика терористе Гаврилу Принципу: Гаврило Принцип – бубуљичаст школарац који је убио трудну жену. Узгред – словенску, чешку. Први Гаврилов хитац је херојски погодио Софију у стомак. И тек тада почео да пуца у њеног мужа, који се одмах бацио на супругу да би је заштитио. Сат времена пре овог догађаја, Гаврилови саучесници су бацили бомбу на аутомобил престолонаследника Франца Фердинанда и његове супруге Софије. Рањено је неколико невиних људи. Супружници су управо ишли у болницу да посете повређене када су и сами погођени мецима… Па, ко је бољи хришћанин – убијени или убица?
Прочитајте још:Радомир Почуча: Био сам блиски сарадник Николића, Вучића и Дачића али су они сада… (ВИДЕО)Снимак жестоких борби око Маринке (ВИДЕО)
Изазван овим гнусним пуцњем, светски рат је сахранио класичну Европу (укључујући и Русију). Вест о овој прослави неколико се дана налазила на званичном сајту Српске цркве, пише Кураев. Извор: Правда / Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА