Најновије

СРБИЈА ЛЕГАЛИЗУЈЕ ГЕЈ БРАКОВЕ: Гејеви и лезбијке поред грађанског венчања усвајаће и децу!

Преднацрт грађанског законика одшкринуо је врата за законско признање истополних бракова у Србији, а он предвиђа да односи партнера могу бити регулисани и мимо брака, па чак и као ортаклук!
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Преднацрт грађанског законика од 26. јуна је на јавној расправи, а о истополним браковима изјасниће се Комисија за израду законика тек након завршетка расправе. Ако стручна и шира јавност у Србији заузму став да је могуће легализовати истополне заједнице то ће се онда уредити посебним законом. Истополне заједнице, према овим предвиђањима не би нужно морале бити брачне, а ако би до склапања брака дошло прописи, права и обавезе, начин поделе и наслеђа имовине регулисали би посебни прописи, а то може бити на више начина па чак и као ортаклук. Што се тиче усвајања деце, према речима Слободана Петровића, председника Радне групе за израду закона свако ко испуњава законске услове да буде усвојилац, може и да усвоји дете, а према тим речима, ако буде усвојен закон који регулише истополне заједнице, живот у њој не би био препрека за усвајање деце.
Прочитајте још:РУСИ ОДГОВОРИЛИ СВИМА КОЈИ ПОДРЖАВАЈУ ГЕЈЕВЕ: Изнервирала их „геј пропаганда“, па су онда урадили ОВО (ФОТО)Министарка прва да засече храст!
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА