Најновије

Азаров: Порошенко себе претвара у Бога!

КИЈЕВ - Бивши украјински премијер, Николај Азаров, на свом ФБ профилу је написао да нове промене Устава Украјине од актуелног премијера Петра Порошенка чине "диктатора".
Николај Азаров (Фото: ЈуТјуб)

Николај Азаров (Фото: ЈуТјуб)

Он себе претвара у диктатора и Бога, пише Азаров, негативно критикујући уставне промене и поредећи Порошенка са латино-америчким диктаторима. Азаров наводи да Порошенко добија неограничена овлашћења, те огроман утицај на извршну и судску власт. Порошенко ће према новом уставу моћи самоиницијативно да смењује и поставља органе власти, наводи он. Позивам људе да прочитају документ новог устава, па ће се уверити сами. Порошенко себе претвара у Бога, пише Азаров. Подсећамо да је низ аналитичара негативно критиковало уставне промене које је иницирао Порошенко, те да је оцењено да Порошенко прави такве кораке како би себи обезбедио легалне инструменте обрачунавања са неистомишљеницима и конкурентним политичким фракцијама. Поједини аналитичари оцењују Порошенка као политичара који је у латентном сукобу са државним врхом Сједињених Америчких Држава, те да је овај сукоб најјаче манифестован у тренутку када је откривено да су САД прислушкивале Порошенка.
Прочитајте још:ПОРОШЕНКО: У Уставу Украјине неће бити никаквог „посебног статуса“ ДонбасаАко падне Дамаск, Балкан је следећи
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА