Најновије

НАУЧИТЕ ЗНАКЕ: Како да сами прогнозирате време без мобилног телефона!

Време је моћна енигма. Оно може да изазове неке од најбољих дана које сте икада имали, али може и да апсолутно уништи сваку активност коју сте имали планирану. Ако сте планирали путовање на плажу, вероватно бисте хтели да знате да ли ће тамо падати киша, али шта ако немате компјутер, паметни телефон или телевизор да видите прогнозу?
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Па, ево неколико начина на које можете да предвидите време без ослањања на модерну технологију. 1. Цврчак Избројите колико пута цврчак зацврчи у 25 секунди, поделите то са 3 и додајте број 4 и добићете приближну температуру у области у којој се налазите. 2. Мирис Веровали или не, наш нос може да осети ниску и високу количину влаге у ваздуху. Такође, може да детектује мирисе које "побегну" са биљака и траве током промене влажности ваздуха. 3. Шишарке Шишарке се затворе када се повећава влажност ваздуха како би заштитиле своје семе од долазеће олује. 4. Свиње Па не баш свиња, већ њена слезина. По њој може да се утврди како нас време очекује. 5. Птице Када птице лете високо на небу, време ће бити лепо. Ако су у ниском лету, вероватно стиже и киша... 6. Дим Ако дим иде право у ваздух, биће ведро. Ако се дим ковитла ка земљи, стиже киша. Лако је и да се запамти зар не? 7. Жабе Ако приметите да жабе око вас почињу све гласније да крекећу, можда ћете пожелети да зграбите кишобран јер је киша највероватније на путу ка вама. 8. Длакаве гусенице Што је шире то је лакше - Уколико је средњи део гусенице длакав и широк то значи да ће бити блажа зима. Неки научници кажу да је ова теорија безвезе, али ово је једна од бапских прича које су ту већ неко време. 9. Гуске Боја у близини грудне кости на гуски рећи ће вам какву зиму да очекујете. Ако је перје тамније, то значи да је хладна зима пред нама. 10. Пчеле Пчеле ће побећи у склониште када се приближава олуја. Оне не желе да покисну! 11. Коса Ако имате коврџаву косу и приметите да је почела да штрчи и да је укочена, то значи да је влажност ваздуха висока и спрема се киша. 12. Црвено небо "Црвено небо ноћу је морнарска радост, црвено небо ујутру, упозорење морнара." Ова стара изрека прилично је прецизна и заснива се на црвенкастом сјају на небу ујутру или увече. Сјај је обично изазван измаглицом или облацима који се односе на олује у региону. 13. Облаци Одређене формације облака могу да вам кажу и нешто више о времену које долази. Бели, пуфнасти облаци значи лепо време, док тамни облаци окупљени у круг значи да долази олуја. Упознајте све врсте облака! 14. Стадо говеда Када олуја долази, стадо говеда ће стајати заједно. Такође, они ће погнути главе како би колико толико остали суви и заштићени. 15. Ореоли Још једна стара ствар која се користи за предвиђање времена је да када се појави "ореол" на сунцу или месецу, киша се приближава. Ове методе нису баш радар, али могу да вам помогну у невољи и да предвиде време у вашем поидручју. Будите на опрезу поводом ових ставки ако већ не можете да додђете до вашег телефона или компјутера и сигурни смо да ћете бити сјајан метеролог.
Прочитајте још:КАСПЕРСКИ: Нова претња људима биће – паметни телевизори, усисивачи, пегле…СМАРАЈУ ВАС КОМАРЦИ? Направите ово за 10 минута и више нећете имати проблема! (ВИДЕО)
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА