Најновије

ПАРАJЛИЈА: Мирослав Илић из Треће Србије зарађује више и од градоначелника Вучевића

НОВИ САД - Убедљиво највише новца од свих градских функционера из буџета града у прва четири месеца примио је Мирослав Илић из Треће Србије који је као одборник зарадио 162.000 динара и још око 472.000 динара као заменик председника Скупштине града.
Мирослав Илић (Фото: Трећа Србија)

Мирослав Илић (Фото: Трећа Србија)

Са овим примањима, Илић који фактички нема никаква посебна посла јер се заменик углавном бави повременим протоколарним фотографисањима, претекао је и градоначелника Милоша Вучевића који је за прва четири месеца примио тек око 520.000 динара, односно око 115.000 мање од члана Треће Србије. У ова примања нису урачинате накнаде за превоз, топли оброк, регрес, присуствовања другим састанцима радних тела и одбора и друге приходе које функционер може да прими, а они могу да варирају и да износе и по неколико десетина хиљада месечно. Колика су примања Илића у Скупштини, говори и то што је увелико претекао и свог шефа Мирослава Паровића, који је као председник одборничке групе за седнице и састанке одборничке групе примио 324.000 динара. Иначе, Илић има највишу месечну плату у Скупштини града, јер председница прима само део плате у висини од 53.000, пошто је на породиљском. Њему најближи по приходима, на основу накнаде за присуствовања седницама, био је Ђурађ Јакшић из СРС, који је инкасирао око 385.000 динара за период јануар - април.У подацима које је објавио Блиц, а добио их је од скупштине града на основу Закона о доступности информацијама од јавног значаја, наводи се да одборници у Скупштини града приме десетине хиљада динара само на основу присуства седницама одборничких група. Највише састанака је имао СРС - 77, док су остали у просеку имали око 65 за четири месеца. У одборничким групама СРС и Треће Србије су своје честе састаке оправдали тиме да њихови одборници активно раде у Скупштини.
Прочитајте још:2000 студената потписало петицију против одласка државних представника у Поточаре: Апел се 8. јула предаје Влади!ДС против продаjе пољопривредног земљишта странцима
Извор: Курир/Радио 021

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА