Најновије

Шпигл поднео тужбу због америчког шпијунирања

Немачки недељник "Шпигл" објавио је да је био на мети шпијунаже САД и да је поднео због тога кривичну пријаву надлежном тужиоцу у Карлсруеу.
Шпигл тужио американце (Илустрација: Pixabay)

Шпигл тужио американце (Илустрација: Pixabay)

Угледни магазин имао је водећу улогу у објављивању информација одбеглог америчког обавештајца Едварда Сноудена о масовном надзору америчке Агенција за националну безбедност (НСА), пренела је агенција АФП. "Шпигл" је објавио да је 2011. године америчка ЦИА обавестила Гинтера Хеса, главног обавештајног координатора немачке канцеларке Ангеле Меркел о идентитету особе која је наводно била извор овог недељника у немачкој влади. Та особа је убрзо потом пребачена на посао у архиви немачке обавештајне службе БНД, уз званично објашњење о потреби резања трошкова у влади која је о томе ћутала. "Шпигл" је саопштио да претпоставља да је био под надзором америчке обавештајне службе, због чега су поднели пријаву савезном тужиоцу због активности које су нарушиле тајност комуникација. Овај недељник објавио је 2013. године да је НСА наводно прислушкивала телефон Ангеле Меркел, што је изазвало кризу поверења између Берлина и Вашингтона.
Прочитајте још:УБИЈЕН ЈЕДАН ОД ВОЂА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: Амери дроном уклонили Ал-ХазријаХАОС У ГРЧКОЈ: Сукоби демонстраната и полиције у Атини, бачене и шок бомбе!„Руски шпијуни све активнији!“
Извор: Б92  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА