Најновије

Албанци спремају нови рат

Због претњи џихадиста Исламске државе да спремају нападе у Приштини и Скопљу, у македонској престоници су још средином прошлог месеца појачане мере безбедности, а то је сада урадила и косовска полиција подижући на највиши степен своју мобилност и активирајући полицију чији је задатак идентификација опасних елемената.
Црвено-црни (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Црвено-црни (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Безбедносне службе не искључују ни могућност инфилтрације џихадиста с хиљадама миграната који свакодневно улазе у Македонију и Србију. Повећана будност је посебно видљива око зграде парламента, владе, председничке резиденције и министарстава. Медији истичу да косовска полиција располаже информацијама да џихадисти Албанци, чије се базе налазе у Сирији и Ираку, у координацији са својим сарадницима на Косову, Македонији, Албанији, Црној Гори и Србији припремају серију терористичких напада са што је могуће више жртава и материјалне штете. Стручњаци упозоравају да је више од 300 косовских Албанаца учествовало на ратиштима на страни ИД у Сирији и Ираку и да представљају потенцијалне извођаче теерористичких напада на овим просторима. Безбедносне службе већ дуго упозоравају да у региону има преко 800 обучених џихадиста. Ради тога су Македонија и земље овог региона затражиле од ЕУ и НАТО-а да предузму конкретне мере да не би дошло до стварања такозваног Балканског калифата, који је први пут поменут прошле године.

Отказан концерт

Медији на албанском пишу да је због опасности од терориста ИД одложена традиционална манифестација којом се и на Косову обележава 4. јул, амерички Дан независности. Велики концерт који је био планиран у центру Приштине је отказан због тога што би велика маса народа могла да привуче џихадисте који су запретили масакром.
Прочитајте још:ПАЗИТЕ СЕ: Онлајн-зеленаша све више!КРЕЋЕ БРУТАЛНА НАТО ПРОПАГАНДА: Влада ће нас убеђивати да је НАТО добар!НЕВИДЉИВИ, НЕЧУЈНИ, ЈЕДУ СКАКАВЦЕ И ЗМИЈЕ: Дан у животу извиђача Војске Србије (ФОТО)
Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА