Најновије

"Бакир треба да се извини у име свог оца!"

Члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала Џевад Галијашевић изјавио је да би бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић требало да се у име свог оца Алије извини за "злочин који је он починио у Сребреници", а да премијер Србије Александар Вучић не треба да иде на комеморацију у Поточаре.
Џевад Галијашевић (фото: јутјуб)

Џевад Галијашевић (фото: јутјуб)

Напомињући да Сребреница јесте место великог злочина, Галијашевић је истакао да је она данас исполитизована и да би Вучићев долазак на комеморацију поводом 20 година од догађања у том граду "био само допринос тој политизацији". - Ове године ће 136 жртава бити укопано на обележавању Сребренице. Ако се настави овим темпом, с обзиром на то да је већ 4.000 укопано, наредних 30 година имаћемо укопавања по 136 лица и наредних 30 година ваши председници ће морати да долазе - рекао је Галијашевић новинарима у Београду. Он је указао да нема одговора на питање шта се стварно дешавало у Сребреници и да ли је тамо било и унутарбошњачких сукоба, као и да ли је и на који начин "у трагедији Сребренице" учестовао и Алија Изетбеговић.

"Легија странаца учествовала у масовним клањима"

Галијашевић је истакао да је "први договор" био између америчког председника Била Клинтона и Алије Изетбеговића и да је "оперативно изведен у договору Клинтона и Жака Ширака". Он је навео да је познато да је" француска тајна служба посредством Легије странаца учествовала у масовним клањима и да су нека од лица која су признала злодела била део Легије странаца, под француском контролом". - То онда значи да извињења не би требало да иду само из Бањалуке и Београда него би и Бакир Изетбеговић требало да се извини у име свога оца и злочина који је он тамо починио - закључио је Галијашевић.
Прочитајте још:Додик: Убијање Срба у Братунцу представља већу свирепост од злочина над БошњацимаУГЉАНИН ГОРИ ОД БРИТАНАЦА: Поред геноцида у Сребреници, Срби су вршили злочине и у Санџаку!Делегација СРС на помену српским жртвама у Братунцу
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА