Најновије

Брисел уцењује и прети

Шаљући претњу "за или не ЕУ", Јункер је успео да промени садржај референдума иако питање на папиру остаје исто: "Да ли сте за понуду ЕУ?".
(Фото: flickr.com)

(Фото: flickr.com)

Јункер је учинио нешто сасвим противзаконито, што не чуди јер се као премијер и министар финансија Луксембурга никада није бринуо о поштовању закона. Његова главна брига била је увек како пронаћи рупу у закону и нелегалну индустрију пореске преваре претворити у легалну делатност од које је мали Луксембург постао богат као Катар. ЕУ сада рачуна да ће из страха Грци гласати "за" и тако натерати Ципраса да поднесе оставку. Све је очигледније да је кључни циљ Брисела управо рушење грчке владе јасно опредељене против свемоћи корпорација и диктатуре финансијских центара - оних који из сенке владају ЕУ. Преговори су били само фарса. Уколико победи "за" - грчка влада одлази, настаје политичка криза и расписују нови избори. Повериоци ће учинити све да хаос и финансијска забринутост достигну максимум. Циљ је да се на власт врати послушна екипа, она иста која је пет година испуњавла захтеве о мерама штедње чије су последице масовно осиромашење. Уследила је приватизација намењена немачким и другим страним корпорацијама које за багателне цене купују државну имовину. То је прекинуто јануарским изборима и доласком Сиризе на власт.
Прочитајте још:ИСТИНА ИЗЛАЗИ НА ВИДЕЛО: Како су САД и Британија подстаклe стварање ИСИЛ-аВашингтон забринут због Грчког референдума и могућег напуштања еврозонеТунис увео ванредно стање!
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА