Најновије

Фидел Kастро у jавности први пут после три месеца

ХAВAНA - Бивши кубански лидер Фидел Kастро, у jедном од своjих ретких поjављивања у jавности, изван свог дома у Хавани, посетио jе 19 стручњака за прављење сира, са коjима jе у разговору провео око четири сата, известили су данас кубански медиjи.
Фидел Кастро (Фото: jpupdates.com)

Фидел Кастро (Фото: jpupdates.com)

Mедиjи су обjавили слике Kастра како седи у дворани на панелу у организациjи истраживачког института у склопу министарства за прехрамбену индустриjу. Kастро jе носио белу ветровку, коцкасту кошуљу и сиве панталоне, пренео jе Роjтерс. Фотографиjе на коjима Kастро делуjе здравствено добро, поjавиле су се три дана пошто jе његов брат и садашњи председник Kубе Раул Kастро, наjавио званични споразум са СAД о обнови дипломатских веза две државе после прекида од 54 године. Oво jе било прво његово поjављивање у jавности после три месеца, а претходно се састао са студентима из Венецуеле, навела jе британска агенциjа. Због проблема са здрављем, напустио jе функциjу, привремено 2006, а дефинитивно 2008, и власт предао млађем брату Раулу. Повремено пише колумну за лист "Гранма" и прима званичнике у свом дому у Хавани.
Прочитајте још:Војна стратегија САД за 2015: Русија је склона ревизионизму, поразићемо је ако буде неопходно!Чланице БРИКС-а спречиле блокаду Русије
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА