Најновије

Пољска премијерка: Грци су преварени

Пољска премијерка Ева Копач поручила је данас Пољацима да се поуче код Грка куда воде популистичка обећања политичара без покрића и погледају како су Грци у ствари преварени обећањима својих политичара да могу да се простру преко свог губера јер ;ће им све то финансирати Европа.
Ева (фото: јутјуб)

Ева (фото: јутјуб)

- За нас, Пољаке, Грчка је велико упозорење. Желим да будемо мудри пре него што настане штета, а не после ње. То што се десило Грчкој последица је неодговорних обећања тамошњих политичара који су им говорили "живите преко свог стандарда, то ће се финансирати парама из иностранства". Грци су преварени - казала је пољска премијерка у Варшави на састанку државног Економског савета. Ева Копач је подсетила да је нови председник Пољске, кандидат опозиционих конзервативаца из странке Право и Правда, изабран у мају и на основу мноштва економских обећања бирачима. - Обећања које је дао не би реализовао нико од одговорних економиста. У кампањи пред парламентарне изборе не желим да се играм лицитирањем обећања без покрића са господјом Беатом Шидло - казала је премијерка. Беату Шидло из Права и Правде, шефа успеле предизборне кампање која је до тада мало познатог правника Анџеја Дуду довела на наредних пет година у Председничку палату у Варшави, опозициони конзервативци су одлучили да поставе за председницу владе, уколико њихова странка на јесен победи на парламентарним изборима. - Не желим да предизборна кампања буде тренутак у коме ће неко преварити Пољаке. Не желим да дозволим да буду преварени - казала је премијерка. Обећања без покрића повела би и Пољаке, по оцени премијерке, на грчку стазу, а ако би се десио и у Пољској грчки сценарио, не би било више никога да каже за ту бољку ми имамо лек, истакла је Ева Копач.
Прочитајте још:Тунис увео ванредно стање!ШТА ЈЕ РУС НАПИСАО У ЧЕСТИТКИ: Путин честитао Обами Дан независностиФидел Kастро у jавности први пут после три месеца
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА