Најновије

Тунис увео ванредно стање!

Десетак дана након крвавог масакра на плажи у режији помахниталог симпатизера Исламске државе, у којем је живот изгубило 38 туриста, углавном Британаца, у Тунису је уведено ванредно стање, пише Би Би Си.
Председник Туниса Бежи Каид Есебси (Фото: Јутјуб)

Председник Туниса Бежи Каид Есебси (Фото: Јутјуб)

Сигурносне мере у тој северноафричкој држави и пре увођења ванредног стања биле су знатно пооштрене, а сада се очекује додатно присуство полиције и других наоружаних служби на улицама, плажама, хотелима... Као што је познато, Исламска држава је преузела одговорност за крвави напад на плажи у туристичком месту Сусу. Међу погинулима је највише држављана Британије. Очекује се да ће се данас тунишки председник Беји Цаид Есебси обратити нацији поводом увођења ванредног стања. Позивајући се на саопштење из канцеларије председника, Ројтерс наводи да је ванредно стање привремено даје влади више флексибилности, а војсци и полицији више овлашћења, док истовремено ограничава право на јавна окупљања. У Тунису је ванредно стање последњи пут било на снази 2011. године, током побуне против аутократског владара Зине Ел-Абидине Бен Алија.
Прочитајте још:„Тунис је последњи зид између џихадиста и Европе“УБИЈЕН ЈЕДАН ОД ВОЂА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: Амери дроном уклонили Ал-Хазрија
Извор: Блиц/BBC

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА