Најновије

Ципрас: Целу Европу ћемо повести новим путем

Грчки премијер Алексис Ципрас огласио се након гласања рекавши да ће Грци већ сутра поставити нови курс којим ће кренути цела Европа.
Алексис Ципрас (Фото: ЈуТјуб)

Алексис Ципрас (Фото: ЈуТјуб)

"Данас је дан славља јер је домократија услов да славимо. А када демократија победи страх и уцене, ондо то води до спасења и напретка. Данас је грчки народ послао веома снажну поруку. Поруку достојанства и одлучности. Поруку да преузима одговорност за своје поступке. Многи ће можда покушати да игноришу вољу владе. Али нико не може да игнорише вољу народа који жели да живи достојанствено, да живе живот под својим условима. Данас демократија побеђује страх. Одлучност нашег народа је главни адут против страха. Уверен сам да ћемо сутра поставити курс за све народе Европе. Онај који ће нас вратити изворним европским вредностима демократије и солидарности и који ће послати јасну поруку да смо одлучни не само да останемо у Европи, већ и да у њој достојанствено живимо. Да се развијамо о радимо као једнаки међу једнакима. Дозволите нам, дакле, да заузмемо одлучан став у подршци демократији за бољу будућност свих нас у Грчкој и у Европи. Пун сам наде. Хвала вам." стоји у изјави премијера Ципраса.
Прочитајте још:Грчка гласа: Народ одлучује о будућности земље, нејасне последицеГардијан: Сукоб Сиризе „са владарима еврозоне“ обликоваће будућност Европе
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА