Најновије

НОВИ СКАНДАЛ: Викиликс тврди да су САД прислушкивале председницу Бразила

САД су шпијунирале председницу Бразила Дилму Русеф као и њене министре и амбасадоре, чак и њен председнички авион, преноси бразилски лист Глобо позивајући се на сајт Викиликса, преноси Бета.
Председница Бразила Дилма Русеф (Фото: Јутјуб)

Председница Бразила Дилма Русеф (Фото: Јутјуб)

"Чак и током путовања и званичних посета, Дилма Русеф није била заштићена од шпијунирања САД, као ни њени разговори на сателитском телефону током лета", наводи се у документу Викиликса. Према наводима на сајту, САД су од 2010. до 2014. шпијунирале бразилске министре економије, иностраних послова, гувернера Народне банке, као и амбасадоре у Немачкој, Француској, САД и Женеви. То је последњи у низу открића прислушкивања страних званичника. Викиликс је пре два дана објавио списак телефонских бројева из Немачке која је, према тврдњама тог сајта, доказ да је америчка Национална безбедносна агенција (НСА) прислушкивала не само државну канцеларку Ангелу Меркел већ и друге високе немачке званичнике. Викиликс је прошле седмице објавио документа који, како се чини, показују да је НСА шпијунирала француску владу, што је изазвало велико незадовољство власти у Паризу.
Прочитајте још:„Европа ће постати топовско месо због америчке политике“ИСТИНА ИЗЛАЗИ НА ВИДЕЛО: Како су САД и Британија подстаклe стварање ИСИЛ-а
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА