Најновије

Вучић: Британска резолуција је само продубила разлике

БEOГРAД - Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да jе британска резолуциjа о Сребреници, супротно аргументима те земље да циља на помирење, само продубила разлике и пробудила тешке емоциjе.
Александар Вучић (Фото: РТС принтскрин)

Александар Вучић (Фото: РТС принтскрин)

Уколико таj документ буде усвоjен пред Саветом безбедности, а Русиjа не стави вето, Република Српска ће знати да има само Србиjу, а наша земља да у тешким тренуцима може да се ослони само на себе, оценио jе премиjер за РTС. Председник Владе истиче да не може да се предвиди исход консултациjа између Велике Британиjе и Руске Федерациjе: "Aко резолуциjа не буде изгласана, добро jе, а ако буде изгласана, добро jе, jер ћемо знати да Република Српска увек и jедино може да се ослони на Србиjу и да и ми имамо много приjатеља, али да у тешким ситуациjама можемо само на себе да рачунамо, на своj народ и ни на кога више", рекао jе премиjер. У том случаjу, како каже, знаћемо да морамо да радимо jош више, jош напорниjе да бисмо били снажниjи, jачи и да бисмо могли своjе интересе у будућности да штитимо. "Ниjе то стравична трагедиjа. Tо свакако ниjе добра, лака и лепа вест, могу и да обjасним зашто. Aли, у сваком случаjу, живот се наставља, а ми гледамо да у том животу будемо што успешниjи. Сваки наш успех, поготово у економиjи jе велика победа и омогућавање другачиjем приступу у будућности", рекао jе Вучић, пренео jе jавни сервис. "Имамо само jедно веома лако питање за састављаче те резолуциjе и ако добиjем позитиван договор ( на то питање) Србиjа ће променити своj став. Tражимо од британске владе да нам покаже двоjе људи коjе су помирили овом резолуциjом. Не тражимо народе, већ двоjе људи коjе су помирили. Не постоjи тако нешто. Само су продубили разлике, пробудили тешке емоциjе. Нису о томе ни бринули", истакао jе премиjер. Вучић каже да су аутори резолуциjе бринули само о правноj квалификациjи дела. "Приметили сте да jа нисам говорио о томе. Нити сам нешто потврђивао, нити сам нешто негирао. Ниjедног секунда нисам говорио о правноj квалификациjи дела. Србиjа све време говори о жртвама, говори о томе како морамо да одамо поштовање муслиманским, бошњачким жртвама, баш као што их одаjемо и српским. И у томе jесте величина нашег народа – ми говоримо о људима и о њиховим судбинама, а они нам све време, лажно причаjући о судбинама људи, говоре о правноj квалификациjи дела да бисмо имали правне и политичке последице. Tо jе суштина свега", рекао jе Вучић.
Прочитајте још: НЕДВОСМИСЛЕНО НА СТРАНИ БОШЊАКА: Прочитајте ко ће све доћи 11. јула у ПоточареДОДИК УПОЗОРАВА: Усваjање Резолуциjе о Сребреници ће значити краj БиХ!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА