Најновије

Грчки референдум повећао јавни дуг Србије за 100 милиона евра

Професор Економског факултета у Београду Милојко Арсић изјавио је да је због слабљења евра од 1,5 одсто након објављивања резултата референдума у Грчкој јавни дуг Србије порастао за око 100 милиона евра.
(Фото: Јутјуб)

(Фото: Јутјуб)

Он је у изјави Тањугу рекао да то не значи и трајно повећање јавног дуга за тај износ, јер је пад вредности евра у односу на долар од 1,5 одсто последица тренутних десавања у Грчкој. "Ако Грчка релативно брзо постигне договор са повериоцима очекује се јачање евра, а то би значило да су и губици Србије по основу слабљења евра само привремени", поручио је Арсић. Премијер Александар Вучић изјавио је данас да брине због пада евра, као последице референдума у Грчкој, јер то Србији повећава јавни дуг, иако "ни динара нисмо узели". Иначе, Арсић је рекао и да је у првих шест месеци евро ослабио према долару осам одсто што је само по том основу довело до раста српског јавног дуга за 560 милиона евра.
Прочитајте још:Ево коме све дугује ГрчкаШулц: Грчка ће морати да уведе другу валуту ако победи „НЕ“ДС: Oвакав начин продаjе Tелекома је на штету грађана
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА