Најновије

Немачки медији: Шта сада канцеларко, шта сада Европо?

Посланик Европског парламента из немачке владајуће Социјалдемократске партије Јосеф Лајнен сматра да бу поред уверљивог реформског пакета грчке владе и кредитори морали да провере дужничку способност Грчке и прихвате евентуалну суспензију дела дуга.
Ангела Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

Ангела Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

Он је оценио референдумско "не" грчког народа као проверу заједништва у еврозони и нагласио да на ванредном самиту шефова држава или влада те зоне, најављеном за сутра, мора бити пронађено дугорочно решење за грчку проблематику, преносе данас немачки медији. - Да би се заједништво еврозоне очувало, потребно је у невољи правити и непријатне компримисе - рекао је Лајнен. Он је упозорио да противници евра из свих земаља чекају само на то да се у европском пројекту јединства створи пукотина која се не може више поправити и да се демократско гласање једног народа казни искључењем из једне заједнице у Европи. - До тога не сме доћи - упозорио је Лајнен, преносе немачки медији уз питања "šшта сада, канцеларко" и "šшта сада, Европо" и коментаре да ли следи отпис дуга или излазак Грчке из еврозоне, указују да је грчко "не" по њих саме веома лош став, са тенденцијом пада у невиђено сиромаšштво.
Прочитајте још:Цакалотос нови министар финансија ГрчкеБудућност по Пентагону: Русија је непријатељ кога треба покоритиШпанска левица осокољена грчким „не“
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА