Најновије

Руси додатно штите северне територије: Јачају систем ПВО на Арктику

Русија ће јачати систем противваздушне одбране (ПВО) на Арктику. Између осталог, биће створено радарско поље и област контроле авијације и распоређени додатни противваздушни системи, саопштио је у суботу у програму радија „Руска служба новости“ начелник противваздушних ракетних снага Ратног ваздухопловства Русије генерал-мајор Сергеј Бабаков.
Јачање система ПВО на Арктику (Фото: Јутјуб)

Јачање система ПВО на Арктику (Фото: Јутјуб)

„Наравно, планирано је (повећање снага). Постоји план, постоје задаци који ће сви бити реализовани. Сигурно ће се повећавати трупе. Тамо ће бити и радиолокационо поље и област контроле авијације, као и активна средства противваздушних ракетних снага“, рекао је Бабаков. Русија је последњих година почела да активно развија северне територије, укључујући производњу енергената, као и развој Северног морског пута који све више постаје алтернатива традиционалним трасама из Европе у Азију. Ради заштите руских интереса на Арктику усвојен је цео систем мера, укључујући војне, узимајући у обзир пораст пажње према региону од стране чланица НАТО-а.
Прочитајте још:УХВАЋЕНИ У ЛАЖИ: Ево где се налазе руски генерали које је Кијев „нашао“ у ДонбасуАмеричка ратна авијација не може у трку са руском
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА