Најновије

У бродовима с мигрантима и борци ИСИЛ-а!

Шефица правосудне службе Европске уније Мишел Коненс изјавила је данас да кријумчари у бродовима с имигрантима преко Средоземља у Европу превозе и борце Исламске државе.
Имигранти који криминалним путем улазе у Европу (Фото: bisserjeta.com)

Имигранти који криминалним путем улазе у Европу (Фото: bisserjeta.com)

Шефица Јуроџаста (Еуројуст) рекла је да је добила такве информације у оквиру напора да та служба помогне чланицама ЕУ у заједничком реаговању на илегалне миграције, тероризам и сајберкриминал. Коненс је рекла да још није јасно какав проблем за европске службе представљају наводне инфилтрације исламских екстремиста и додала да групе попут Исламске државе зараду од кријмчарења људи користе и за финансирање тероризма. "Ово је алармантна ситуација зато што очигледно видимо да та кријумчарење некад треба да финансирају тероризам, да се та кријумчарења користе понекад да се обезбеди убацивање и извлачење чланова Исламске државе", рекла је Коненс. Мигранти плаћају хиљаде евра за покушај да се домогну Европе. Десетине хиљада људи су у препуним бродовима у протекле две године стигли до европских обала. Велики број њих се удавио у Средоземљу, а само ове године је око 70.000 миграната спасено. Коненс је рекла да су италијански званичници пријавили да је пре три недеље забележен петоструко већи прилив имиграната.
Прочитајте још:Немачки медији: Шта сада канцеларко, шта сада Европо?Будућност по Пентагону: Русија је непријатељ кога треба покоритиШпанска левица осокољена грчким „не“
Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА