Најновије

ВУЧИЋ ОДБРУСИО ПУТИНУ: Руси ставите вето на резолуцију о Сребреници или Србија даље иде сама!

Председник Владе Србије Александар Вучић поручио је јуче председнику Русије Владимиру Владимировичу Путину да ће Србија, уколико Русија на седници Савета безбедности УН 7. јула не стави вето на предлог британске резолуције о Сребреници то схватити као поруку да даље мора сама!
Председник Владе Србије Александар Вучић (Фото: РТС принтскрин)

Председник Владе Србије Александар Вучић (Фото: РТС принтскрин)

Према речима премијера Србије то неће бити никаква трагедија, већ порука да будемо још успешнији и бољи. – Ако Русија не стави вето, Република Српска ће знати да једино може да се ослони на Србију, а ми да у тешким тренуцима можемо да се ослонимо само на себе. Биће добро ако резолуција не буде изгласана. Међутим добро је и ако буде усвојена, јер ће то бити порука да имамо много пријатеља, али да можемо да рачунамо на нас и на никога више. То свакако не би била лака вест, али би значила да морамо напорније да се боримо – рекао је Вучић. Председник Србије Томислав Николић упутио је писмо свим шефовима држава чланица СБ УН поводом британске резолуције о Сребреници, а председника Русије Владимира Путина замолио је да Москва уложи вето на тај документ.
Прочитајте још:THE FINANCIAL TIMES: Русија је најопаснија управо када је изолованаСамо је нејасно хоће ли Украјина постојати као три „Украјине”, две или једна и по
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА