Најновије

РУСИ БЕЗ МИЛОСТИ: Сатиру стране агенте - 12 НВО на новој "патриотској стоп-листи"

МОСКВА - "Патриотска стоп-листа" је нови пројекат Савета Федерације којим се подржава примена Закона о страним агентима и којим се бори против утицаја америчких и других западних невладиних организација и фондација на територији Русије.
Москва (Фото: Pixabay)

Москва (Фото: Pixabay)

Валентина Матвиенко, председавајућа Савета Федерације, данас је на конференцији за штампу рекла да је на листу стављено 12 невладиних организација, те да ће сутра тај документ бити отправљен на разматрање Главном јавном тужиоцу и министарству спољних послова РФ. Подсећамо, Правда је раније објавила да ће у обликовању овог документа учествовати припадници ФСБ-а, као и посланици Државне думе, а данас је Матвиенко објавила да су у дефинисању "патриотске стоп-листе" учествовали и представници руских региона. Неке од организација за које се сматрало да би могле да се нађу на овој листи су: Amnesty International, Human Rights Watch, Freedom House, као и фондације Форд, фондација Чарлса Стјуарта Мота и немачки фонд Роберт Бош.
Прочитајте још:Фидел Кастро позвао Ципраса и ево шта му је рекао!НАТО се колеба да ли да прими Црну Гору
Телевизијски канал Россиа 24 је објавио да организација ИРИ (Међународни републикански институт) на свом сајту чак држи банер на којем пише „Стоп Русија“, те навео низ различитих организација и фондација које отворено промовишу анти-руску политику. Међу њима се истиче и МекАртур Фондација која улаже велики новац у финансирање различитих организација које делују на територији Русије. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА