Најновије

Шеф НАТО снага: Путин ће нам доћи главе

Својеврсна пат-позиција између Русије и НАТО која траје већ месецима за генерала Бридлава представља пораз Алијансе.
Филип Бридлав (Фото: Јутјуб)

Филип Бридлав (Фото: Јутјуб)

Када је амерички секретар одбране Еш Картер недавно објавио да ће НАТО повећати војне капацитете на истоку Европе у циљу „спречавања руског утицаја“, многи противници Владимира Путина задовољно су се осмехивали, сматрајући да Алијанса полако али сигурно стеже обруч и ломи отпор Русије. Филип Бридлав, главнокомандујући генерал НАТО снага у Европи, има потпуно супротно мишљење. - Русија је апсолутно супериорна на својим границама, и то је непобитна чињеница. Са све већим довлачењем НАТО војске и артиљерије у Украјину и на Балтик, ствара се опасност од контраефекта. Управо се због тога мора инсистирати на дипломатском и мирном решењу конфликта - навео је Бридлав. Упркос томе, врх НАТО алијансе, као и неколицина истакнутих политичара у америчком Конгресу и даље инсистирају на повећању војне присутности Северноатлантског пакта на вратима Руске федерације. Реалност је таква да Русија има капацитет да у потпуности доминира читавим Балтиком и Украјином. Наравно, они то неће радити директно, војном инвазијом, већ суптилнијим средствима: сајбер-ратовањем и медијском пропагандом. Не заборавите да у тим државама постоји велики број проруски оријентисаног становништва. Колико год се трудио, НАТО по питању промене свести на Балтику и у источној Украјини не може ништа. Ту је Путин у недостижној предности - закључио је Филип Бридлав. Имајући у виду да економске санкције које је Запад увео Русији нису имале очекивани ефекат, делује да ће рововска дипломатска борба потрајати унедоглед. Јер, о војном решењу конфликта, срећом, нико и не размишља.

Пецнуо и амерички Конгрес

Генерал Бридлав такође је пецнуо амерички државни врх, рекавши да је крајње време да сви схвате да економске санкције неће зауставити Владимира Путина, и инсистирао на новој стратегији. „Повећавање економских санкција и гомилање војске - то није дипломатија“, рекао је Бридлав.

Они се питају

Бридлав се осврнуо на сукоб у источној Украјини рекавши да су Руси „лако решили проблем за један дан“. „Украјинска војска надирала је ка Донбасу и потискивала проруске побуњенике. Када се чинило да ће исток коначно бити заузет, Русија је послала своју војску и за 24 сата у потпуности преокренула ситуацију“, јадао се Бридлав.
Прочитајте још:Вучић нас вуче у провалију!ДОКЛЕ БРЕ: После Сребренице почиње геј удар на Србију!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА