Најновије

ДСС и Двери поручили Вучићу: Одлазак у Сребреницу је понижавање српског народа!

БЕОГРАД - Апсолутно осуђујемо једногласну одлуку Владе Србије да председник Владе Александар Вучић иде у Поточаре, јер тиме понижава све српске жртве и свесно учествује у монтираном медијско-политичком обрачуну са сопственим народом коме се жели приписати етикета геноцидног народа на основу лажног сребреничког мита, речено је заједничкој конференцији Српског покрета Двери и Демократске странке Србије одржаној у Београду.
ДСС и Двери (Фото: ДСС)

ДСС и Двери (Фото: ДСС)

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да српски народ никада није био освајачки и злочиначки народ. „Српски народ је, напротив, превише пута био страдалник и жртва империјалних похода, етничких чишћења и геноцида од стране других... Однос према српским страдањима и српским жртвама мора да се промени. Превенција геноцида мора да постане кључна тачка спољне и унутрашње политике државе Србије. Изнети истину о страдању српског народа и тако заштити народ од потенцијалног будућег страдања – најважнија је историјска поука, коју су тако добро извукли озбиљни народи као Јевреји и Јермени, али не и Срби и српска државна власт“, нагласио је Обрадовић и додао да ће Српски покрет Двери и Патриотски блок бити „глас српских жртава како истина не би била негирана и заборављена.“ Он је позвао грађане Србије да у суботу, 11. јула у 11 сати дођу испред Скупштине Србије како би заједно, достојанствено обележили страдање српског народа, усправно стојећи пред својим прецима и потомцима. Обрадовић је најавио и низ заједничких активности Патриотског блока, међу којима је и заједничка посета Сребреници 12. јула са Сандом Рашковић Ивић и одавање почасти српским жртвама које почивају на српским војничким гробљима сребреничког краја. Председница Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић је рекла да је „захваљјући Руској Федерацији која је запретила ветом и Кини, која је снажно подржала српске ставове, спречено усвајање антисрпске резолуције о Сребреници. Да је оваква резолуција усвојена етикета геноцидности водила би укидању Републике Српске, бацању Србије у пузајући став и стигматизацији наше деце и унука.“ Она је подсетила на речи руског министра спољних послова Сергеја Лаврова да „Руси не могу да буду већи Срби од Срба“. Руси нису и не могу да буду већи Срби од Срба, али спречавањем доношења за Србију неповољне резолуције о Сребреници у СБ УН показују да могу да буду већи Срби од оних који чине Владу и Србијом данас владају“, истакла је Рашковић Ивић. Председница ДСС критиковала је једногласну одлуку Владе да премијер Вучић оде на „обележавање 20. годишњице геноцида над Бошњацима „сигурне зоне УН-а – Сребреница“, како је званични назив догађаја. „Одлазак у Сребреницу без претходног чврстог договора о поклоњењу представника БиХ српском жртвама јесте понижавање Србије и српског народа. Све ово је договорено синоћ, на потпуно безразложно хитно заказаној седници Владе, а разлог је потпуно јасан: Вучић не може да изађе пред Меркелову без чврстог доказа да је прихватио још један од њених захтева“, истакла је Рашковић Ивић.
Прочитајте још:Савет Федерације: Сороше, марш напоље из Русије!Отворено писмо Тањи Фајон: Ко је највећи на тлу Европе после Гебелса?
Она је указала да је председник Владе преузео уставне надлежности председника Републике. „Председник Владе Вучић је рекао да ће „на основу одлуке Владе у Сребреници да представља Србију“, иако председник Владе по Уставу Србије представља Владу Србије, док државу Србију у земљи и иностранству представља председник Републике“, рекла је Рашковић Ивић и најавила да ће 11. јула боравити у Јасеновцу , како би „одала поштовање српским жртвама које су страдале у истинском геноциду који је над Србима спроведен током Другог светског рата. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА