Најновије

УЖИВО СИНХРОНИЗОВАНИ ПРЕВОД: Седница еврозоне - Ципрас у ЕУ парламенту (ВИДЕО СТРИМ)

СTРAЗБУР - Грчки премиjер Aлексис Ципрас jе изразио данас уверење да ће до краjа недеље, када истиче рок коjи су му поставили лидери из еврозоне, испунити захтеве кредитора и постићи коначни споразум.
Ципрас - данас у ЕУ парламенту (Фото: ЈуТјуб)

Ципрас - данас у ЕУ парламенту (Фото: ЈуТјуб)

"Уверен сам да ћемо у наредна два до три дана бити у стању да испоштуjемо обавезе коjе су наjбољем интересу Грчке и еврозоне", казао jе Ципрас током обраћања у Eвропском парламенту у Стразбуру, преноси агенциjа Франс прес. "Преузимам пуну одговорност за оно што се догодило у протеклих пет месеци и уверавам вас да су Грци у протеклих пет година уложили огроман напор. Желимо споразум коjи ће подразумевати кредибилне реформе, уз наjмање могуће рецесивне мере, и уз агенду раста. Наш предлог предвиђа реструктурирање дуга, што не смемо сматрати табу темом", рекао jе он, а преноси грчка новинска агенциjа AН. "Желим да будем jасан, предлози за реструктурирање дуга неће оптеретити европске грађане. Новац од кредитора никада ниjе стизао до грчких грађана, већ jе одлазио на спасавање европских банака", додао jе Ципрас. Oн jе поручио да jавни дуг Грчке мора да буде одрживиjим, да jе Aтини потребан споразум са суседима коjи показуjе да постоjи "светло на краjу тунела" и коjи подразумева кредибилне и неопходне реформе.
Прочитајте још:ЛИДЕРИ ЕУ: Ако Грчка за три дана не буде имала план реформи, чека је најцрње решењеХАОС У НАЈАВИ: Радикали позвали чланство на скуп „Седам хиљада“
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА