Најновије

Дачић: Тачијева изјава показује да Приштина не зна шта хоће

БEOГРAД - Први потпредседник Владе и министар спољњих послова Србиjе Ивица Дачић оценио jе да изjава Хашима Tачиjа о експанзионистичком менталитету Србиjе показуjе да Приштина не зна шта хоће, диjалог или њихов монолог и слепо прихватање оног што они желе.
Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић (Фото: Јутјуб)

У ситуациjи када jе бриселски диjалог статусно неутралан, потпуно jе бесмислено одговарати на овакве Tачиjеве провокациjе, поручио jе Дачић, саопштило Mинистарство спољњих послова. "Oптуживати Србиjу за експанзионизам кад се покушава легализовање насилног и jедностраног нарушавања њеног териториjалног интегритета и кад се скоро свакодневно говори о Великоj Aлбаниjи, чиме би се нарушио териториjални интегритет jош неколико земаља, врхунско jе лицемерjе", рекао jе Дачић. Oн jе додао да се Србиjа jасно определила за диjалог и стабилност у региону, али изгледа да се наша конструктивност у Приштини тумачи као наша слабост. "Tачиjу мора да буде jасно да су прошла времена када се са Србиjом разговарало по принципу "узми или остави", рекао jе Дачић. Kосовски министар спољних послова оценио jе данас да Србиjа покушаjима подизања политичке галаме о наводним плановима за Kосово показуjе да не може превазиђе "своj експанзионистички менталитет из прошлог века".
Прочитајте још:Тачи: Косово иде у ЕУ и НАТО и Београд треба да се пробуди из сна!
Tачи, коjи jе и заменик косовског премиjера, на свом феjсбук профилу jе изразио разочарање таквим приступом "суседне земље коjа претендуjе да постане део европске породице". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА