Најновије

Диња - слатко здравље!

Када је летње воће и поврће у питању сигурно су вам лубеница и брескве први пали на памет, али постоји још једно укусна посластица чија је сезона баш сад, а које би требало да се нађе на вашој трпези. У питању је диња.
Диња (Фото: Pixabay)

Диња (Фото: Pixabay)

Ово поврће припада истој породици као лубеница, бундева и краставац. Изузетно је богата витаминима и минералима. Садржи велики проценат витамнина Ц, Б, бета каротена, као и калцијума, калијума, магнезијума, фосфора, гвожђа и бакра. Такође, диња садржи три пута више калијума од лубенице. Захваљујући великом проценту воде, око 95 одсто, ниском проценту шећера и одличном укусу и мирису, ово поврће је идеално летње освежње. Вода из диње стимулише рад бубрега, регулише крвни притисак, а висок ниво влакна помаже варење. Бета каротен помаже у борби против канцера, а последња истраживања показују да се диња може користити у борби против неколико врста рака. Можете да је једете кад год и колико год пожелите, а ево разлога зашто треба да је једете чешће: - Диња је идеална за детоксикацију организма и помаже против надимања организма. Ово воће садржи 300 милиграма калијума на 100 грама и помаже телу да се реши вишка натријум и тако снижава висок крвни притисак.
Прочитајте још:Ако има ових 10 врлина – не испуштајте је!Овако Руси планирају да заштите народ од нездраве хране
- Сок од диње се раније користио за ублажавање бола. Ако желите да се решите бола, намажите болно место соком од цеђене или ситни сецкане диње. - У народној медицини диња се користи за освежење и умирење. - Диња се користи против камена у бубрегу, ублажава убод инсеката, опекотине, болести желуца и црева. - Диња не гоји, па је идеална ако желите да смршате. Извор: Блиц Жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА