Најновије

Меркел: Грчки пут ка привредном расту биће дуг и тежак

Немачка канцеларка Ангела Меркел упозорила је данас, у изјави после споразума Грчке и њених европских партнера о трећем плану помоћи, да ће пут Грчке ка поновном расту бити "дуг" и "тежак".
Меркелова (Фото: Јутјуб)

Меркелова (Фото: Јутјуб)

Споразум је постигнут у Бриселу после 17 сати преговора ноћас између Грчке, министара финансија и шефова држава или влада у Еврозони. Ангела Меркел је у изјави после самита Еврозоне рекла да споразум укључује велику палету реформи, преко којих, како је рекла, "Грчка има шансу да се врати на пут раста". Она је додала да ће "пут бити дуг, и, ако је судити по ноћашњим преговорима, тежак". Немачка канцеларка је рекла да је Еврозона спремна да Грчкој одобри неко олакшање, али је искључила директно смањење дуга те земље. Она је рекла да је "Еврозона спремна, ако буде неопходно, да донесе додатне мере" да олакша терет грчког дуга. Навела је и да би Еврозона могла Грчкој да да дужи грејс период, али да директно смањење дуга није опција. ММФ ће бити укључен у данашњи споразум упркос противљењу премијера Алексиса Ципраса. Када садашњи програм са ММФ буде истекао почетком 2016, Грчка ће тражити додатну помоћ. Шефица ММФ Кристин Лагард је рекла у Бриселу после постигнутог договора да је преброђена "тешка ноћ". "Мислим да је то добар корак да се поново изгради поверење, и биће још много корака, сигурна сам, који ће бити спровођење онога што је сада договорено", рекола је Кристин Лагард.
Прочитајте још:НАТО стрепи од јачања везе Грчке и РусијеШулц: Смирите страсти, „грегзит“ је катастрофаДОМАЋИ ЗАДАТАК ЗА ЦИПРАСА: Ево шта Грчка мора да уради за трећи пакет спаса
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА