Најновије

ОКОНЧАНА ТАЛАЧКА КРИЗА: Ослобођено 18 људи у близини Париза

Специјалне јединице успеле су да ослободе 18 радника радње "Прајмарк" у тржном центру код Париза, које су као таоце држали наоружани нападачи.
Прајмарк (Фото: primark.com)

Прајмарк (Фото: primark.com)

Француске специјалне полицијске снаге евакуисале су данас 18 особа из тржног центра код Париза, где су јутрос наоружани нападачи покушали да опљачкају продавницу "Прајмарк", а потрага за њима је у току, јавили су француски медији. "Евакуисано је 18 особа око 10.30 сати, једној од њих је позлило, али нико није повређен", потврдио је полицијски извор, додавши да се истрага наставља како би се ушло у траг тројици провалника, преноси лист "Паризјен". Тај дневник је навео раније данас да три наоружана нападача држе од јутрос 18 талаца у продавници у склопу тржног центра "Кварц" у месту Вилнев-ла-Гарен северозападно од француске престонице, те да је један од нападача запослен у тој радњи. "Око 6.30 сати по локалном времену, два или три наоружана криминалца ушла су у продавницу "Прајмарк" због, како ми мислимо, иницијално покушаја оружане пљачке", рекао је раније данас извор из полиције. "Фигаро" је јутрос пренео да су се, према првим подацима истраге, 18 преплашених запослених у "Прајмарку" склонили у кантину тржног центра, како наводи полицијски извор, те да се не зна да ли су их провалници узели за таоце, или су они успели да се склоне у тај део тржног центра. Наоружани мушкарци, како преноси "Паризјен", дошли су у продавницу око шест сати, у исто време када су почели да на посао стижу и први запослени у тржном центру који су, како кажу, видели људе како у паници излазе из тржног центра узвикујући: "Наоружани су, изађите!". Према писању "Ле Фигара" који цитира полицијске изворе, једна радница ирске продавнице одеће "Прајмарк" послала је смс свом дечку око 7 сати јутрос у коме је написала да су у продавницу упала два наоружана мушкарца. Ла Парисиен пак тврди да је један од нападача и отмичара заправо радник ове продавнице. Инцидент се догодио у месту Вилнуво ла Жарен у региону От-д-Сен северозападно од француске престонице. Саобраћај је у прекиду у четврти у којој се налази тржни центар.
Прочитајте још:РОБЕРТС: Уколико се Русија не потчини Америци, рат је неизбежан!ОВО МОРА ДА СЕ КАЖЕ: Да није било ових злочина над Србима данас не би било гробља у Поточарима!
Извор: Агенције, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА