Најновије

Порошенко: „Рекордан“ број руских војника на граници са Украјином

Председник Украјине Петро Порошенко избројао је „рекордан број“ руских војника дуж украјинске границе. Ову информацију саопштио је у интервјуу телевизији ТСН.
Петро Порошенко (Фото: РИА новости)

Петро Порошенко (Фото: РИА новости)

„Дуж границе са Украјином размештен је рекордан број руских војника. Та информација није само из наших обавештајних података, већ је потврђују и НАТО и САД и земље ЕУ“. Детаљније податке председник није дао. Према речима Порошенка, тренутно се у Донбасу налази 64 хиљаде украјинских војника плус снаге Националне гарде, Службе безбедности Украјине и Пограничне службе. „Спремни смо пружити достојан одговор агресији. Украјинска војска је данас једна од најбољих на свету. Као председник, као врховни командант, урадићу све што је могуће да заштитим државу. Украјина треба да држи сув барут. Украјина треба да повећава ефикасност својих оружаних снага“, изјавио је Порошенко. Русија одбацила све оптужбе за учешће у конфликту на југоистоку Украјине.
Прочитајте још:ТАЛАЧКА КРИЗА У ПАРИЗУ: Наоружани нападачи држе као таоце 10 особаБорци украјинског тенковског батаљона обавестили Кијев да – отказују послушност (ВИДЕО)
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА