Најновије

Украјина: У сукобу "Десног сектора" и полиције троје погинулих

Најмање три особе су погинуле, а 13 је рањено у сукобу у граду Мукачево на западу Украјине, саопштено је данас из украјинског Министарства унутрашњих послова.
Фашистичке методе, фото: Veteranstoday.com

Фашистичке методе, фото: Veteranstoday.com

Током викенда, припадници украјинског екстремног и профашистичког покрета "Десни сектор" почели су протесте у неколико градова, укључујући Кијев и Лвов. Протести су организовани након сукоба између полиције и чланова "Десног сектора" у Мукачеву. "У сукобу је погинуо један цивил и два припадника `Десног сектора`. Повређено је 13 особа", рекао је портпарол украјинског МУП-а Андриј Шевченко. После пуцњаве у Мукачеву, државни тужилац покренуо је истрагу о овом случају, који се третира као терористички напад. Истовремено, одговорност за хакерски упад на профил украјинског Савета за националну безбедност и одбрану преузели су такође чланови "Десног сектора". "Профил Савета за националну безбедност и одбрану на `Твитеру` преузео је `Десни сектор`", наводи се у једној од порука остављених на профилу.
Прочитајте још:УН: У конфликту у Ираку погинуло 15.000 цивилаМеркел: Грчки пут ка привредном расту биће дуг и тежакНАТО стрепи од јачања везе Грчке и Русије
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА