Најновије

Формирају српски одред у Новорусији? Тражи се 50 добровољаца

ДЕБАЉЦЕВО - Група српских добровољаца која се налази у Дебаљцеву, уз подршку људи у Русији и Србији, одлучна је у намери да у Новорусији формира Одред Српске Хусарије (ОСХ) "Император Николај Други". У прогласу који су објавили они позивају Србе да им се придруже у Новорусији.
Српски добровољци у Дебаљцеву (Фото: Фејсбук)

Српски добровољци у Дебаљцеву (Фото: Фејсбук)

- Позивам све Србе из отаџбине или дијаспоре који прате ситуацији у Украјини да својом хришћанском и братском солидарношћу помогну да народ Новорусије не доживи судбине наше Републике Српске Крајине и Косова. Много руских војника је положило свој живот на олтар наше отаџбине и да није било Русије, ни Србије не би било, нити будућности за нас народ - поручују из ОСХ. Они у свом саопштењу наводе историјске примере помоћи Руса Србији а затим позивају да се узврати истом мером. - Пријем у редове Одреда отворен је за 50 добровољаца, од 22-35 година старости, са или без војног искуства, мушког или женског пола, здравствено способни, добре физичке и психичке форме. Рок пријема у јединицу је 11. августа 2015 године. Потребни сте Русији, потребни сте својој браћи - наводи се у прогласу. Они напимињу да се у Одред долазите на сопствену одговорност и сопственим средствима, а ризик за све што се може десити током пута или на фронту је одговорност добровољаца. - Јединица ће бринути за ваше личне потребе од момента приступања истој - наводи се у позиву. Такође наведен је имејл st.georgedefence@yandex.ru као начин пријаве. Правда је ступила у контакт са српским добровољцима у Дебаљцеву који су потврдили аутентичност прогласа. - У Дебаљцеву тренутно има седам и желимо да повећамо присуство Срба у Новорусији - каже један од српских добровољаца. Правда подсећа да је група од осам добровољаца која се у Србију вратила из Новорусије осуђена пред домаћим судовима, а више о томе можете прочитати ОВДЕ.
Прочитајте још:МЛАДИЋ МУСЛИМАНИМА: Ја вас и вашу децу спашавам а наша су побијена 92. године у кањону Жепе (ВИДЕО)Српски добровољци у Новорусији се окупили на Видовдан (ФОТО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА