Најновије

НАПАДАЧ НА ВУЧИЋА: Живот ми се претворио у пакао

САРАЈЕВО - Алмир Мердић из Тешња који је означен као главни нападач на српског премијера током церемоније у Сребреници тврди да се нашао на погрешном месту у погрешно време.
Алмир Мердић (Фото: Фејсбук)

Алмир Мердић (Фото: Фејсбук)

Он је прознао да се налазио свега неколико метара од инцидента и тврди да је подигао руку како би , како наводи, спасао фотоапарат. Истиче да ништа није видео и да не може чак бити ни сведок целог догађаја. "Откада су медији објавили да сам главни организатор напада на српског премијера Александра Вучића, живот ми се претворио у пакао. Стално добијам претње. Видим и по Фејсбуку се организују неки који се распитују о мени. Не знам како ће се све ово завршити, каже Алмир Мердић из Тешња, који каже да је пољопривредник. Он додаје: „Ја јесам патриота. Чим сам напунио 18 година 1993. године прикључио сам се Армији БиХ. Али, ту не видим ништа лоше, напротив, поносан сам јер сам бранио моју земљу и мој народ. Нисам чинио злочине, борио сам се поштено за своју земљу. Што се тиче, напада, организовања инцидента, о томе нисам размишљао ни у најдубљим сновима“, каже Мердић, додајући да у Сребреницу иде сваке године како би одао почаст жртвама. А то ће чинити и даље. Мердић се нада да ће БиХ предузети потребне мере како се не би нашао на листама због којих би га српске власти тражиле.

Бахати Алмир Мердић ранио брачни пар

У рекреационом комплексу „Катин бријег“ код Тешња, након туче између Азиза Цорића званог Вајта и Елвира Мердића званог Курта из Тешња, на базенима се с аутоматском пушком појавио Елвиров брат Алмир Мердић у друштву Аднана Харића из Добоја. Алмир је после рафала у ваздух напустио комплекс како би пронашао Цорића. У послеподневним сатима у Јелаху хицима из аутоматске пушке Алмир Мердић нанео је повреде Азизу Цорићу и његовој супрузи.

Сикијев зет: Рођак је човека кога су САД хапсиле за помагање исламској држави

Када се после скандалозног напада на српског премијера Александра Вучића у домаћим медијима појавила фотографија извесног Асима С, означеног као главног организатора линча у Поточарима, на сајту сарајевског листа Дневни аваз почели су да се јављају читаоци тврдећи да то није никакав Асим већ Алмир Мердић из Јелаха код Тешња. Мердић је слике из Поточара поставио и на свој Фејсбук профил, али када је клупко почело да се одмотава он је свој ФБ налог угасио. Читаоци сарајевског листа тврде да се у Јелаху зна да су Мердић и његова група веома блиски неким утицајним људима у СДА чији је лидер Бакир Изетбеговић. Штавише, читаоци тврде и да је Мердић зет Рамиза Хоџића Сикија, који је у фебруару ове године ухапшен у САД под оптужницом за помагање терористичкој организацији Исламска држава. Био је и припадник одреда “Ел муџахид”. Америчке власти тврде да је месецима слао новац и опрему припадницима ИСИЛ. Име и слике Алмира Мердића појављују се и за страници затворене Фејсбук групе “Босански ратници”.
Прочитајте још:МЛАДИЋ МУСЛИМАНИМА: Ја вас и вашу децу спашавам а наша су побијена 92. године у кањону Жепе (ВИДЕО)Зуроф: Масакр у Сребреници није геноцид
Извор: Агенције, Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА