Најновије

Десни сектор: Убићемо Порошенка у подруму!

Екстремистички украјински покрет Десни сектор прети да ће убити председника Петра Порошенка и поручују му да неће успети да побегне из земље као свргнути претходник Јанукович, уколико поново дође до "револуције", односно државног удара.
Секторовац из Мукачева (Фото: gazeta.ua)

Секторовац из Мукачева (Фото: gazeta.ua)

Портпарол Десног сектора Артем Скоропадски запретио је Порошенку да ће бити смакнут "у неком мрачном подруму" те да ће га убити групе младих украјинских војника или чланова Националне гарде. "Уколико се деси нова револуција, украјински председник и његове присталице неће моћи да оду", рекао је Скоропадски. Већ дуго у Украјини расту тензије између припадника Десног сектора и владиних снага на западу земље, али и на улицама Кијева. Паравојне јединице ове радикалне организације често одбијају наредбе украјинског Министарства одбране и воде свој рат против устаника у Донбасу. Десни сектор је организација екстремних украјинских националиста формирана 2013. године и регрутована умногоме из редова фудбалских навијача познатих као "ултрас". Најмање три особе су погинуле, а 13 је рањено у понедељак у сукобу припадника Десног сектора и полиције у граду Мукачево на западу Украјине код Лвова. Русија је оптужила припаднике Десног сектора за масакр у мају прошле године у Одеси, када су убијене десетине људи на скупу против политике нових власти у Кијеву. Десни сектор је био један од предводника такозване "Мајдан револуције", када је свргнут председник Виктор Јанукович.
Прочитајте још:Туча посланика у украјинском парламенту! (ВИДЕО)КО ДИВЉА ПО АТИНИ? Од 14 ухапшених, ниједан Грк!Москва: Процурели извештај о малезијском авиону представља притисак на истражитеље
  Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА