Најновије

ПЕСКОВ: Разговор између Путина и Обаме био конструктиван, али нису решена спорна питања

МОСКВА - Телефонски разговор између руског председника Владимира Путина и његовог америчког колеге Барака Обаме је био конструктиван, али он није био замишљен да реши сва спорна питања, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Обама и Путин (Фото: Fox News)

Обама и Путин (Фото: Fox News)

"Разговор је био конструктиван. Овакви разговори, наравно, не решавају спорна питања и не могу то да ураде", рекао је Песков новинарима. "Ипак, они су веома корисни са аспекта показивања спремности да се реше спорна питања кроз дијалог, што је свакако охрабрујуће", казао је Песков. Говорећи о томе да ли су такви разговори сигнал "отопљавања" у руско-америчким односима, Песков је истакао да "сама чињеница да је дијалог (вођен) може да буде сматрана за прилично позитивну". У телефонском разговору који су водили у среду, председници Русије и САД поздравили су резултате разговора у Бечу о решавању ситуације око иранског нуклеарног програма, саопштила је раније прес служба Кремља. Две стране су истакле да свеобухватни споразум о иранском нуклеарном програму испуњава интересе целе међународне заједнице, доприноси јачању режима неширења нуклеарног наоружања и смањењу тензија на подручју Блиског истока.
Прочитајте још:Путин: Међународни суд о паду малезијског авиона контрапродуктиванТурски војни авиони ушли на територију ГрчкеПУТИН: Украјина од ММФ добија 5 милијарди $ од тога су наше три
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА