Најновије

Прва поморска битка исламиста: Ракетни напад на египатски патролни брод! (ВИДЕО)

Исламска држава погодила је пратећим пројектилом брод египатске обалске страже у Синају, који се запалио, али није било жртава. Информацију о првом нападу исламиста на мору потврдила је египатска војска.
Погођени египатски брод (Фото: Јутјуб)

Погођени египатски брод (Фото: Јутјуб)

До експлозије је дошло након што је брод египатске обалске страже уочио брод на коме су боравили терористи одани ИСИС-у. Обалска стража је испалила један пројектил у правцу исламиста, а они су узвратили, погодивши мету.- Ја нисам чуо експлозију, али сам видео два мања чамца како покушавају да угасе ватру. На крају им се придружио и трећи који је савладао пожар - каже локални рибар који је пецао у близини места сукоба. Џихадисти су заузели Синај прошлог новембра, када се око 2.000 чланова већ постојеће групе Ансар Баит ал-Макудис заклело на верност вођи ИСИС-а Абу Бакр ал-Багдадију. Брод египатске обалске страже редовно патролира овим водама и често превози оружје и војно особље до копна. Досад су путовања овог типа сматрана безбедним јер исламисти нису нападали на мору.
Прочитајте још:ТРЕСЕ СЕ РУСИЈА ОД ПУТИНОВИХ ЧУДОВИШТА: Погледајте најопасније оружје на свету (ВИДЕО)ТАЛАЧКА КРИЗА У АУСТРАЛИЈИ: Нападач са експлозивом тражи објављивање извештаја о корупцији
Извор: Блиц/Daily mail

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА