Најновије

СРПСКЕ БЕЗБЕДНОСНЕ СЛУЖБЕ САЗНАЛЕ: Британци организовали линч у Поточарима!

У наредним редовима имате прилику да прочитате како је британска обавештајна служба режирала атак на српског премијера на комеморацији у Поточарима: Паклени план скован је у Сокоцу, а на премијера су јуришали и косовски Албанци.
Напад на Вучића (Фото: ЈуТјуб)

Напад на Вучића (Фото: ЈуТјуб)

Британски обавештајци учествовали су у припреми бруталног напада на Александра Вучића 11. јула у Поточарима, чији је циљ био да српски премијер падне на земљу и да га прегази стампедо екстремиста, Наводе Новости, које су до ових информација дошле "из поузданих обавештајних извора". Како наводи дневни лист, према информацијама српских безбедњака, први човек британских обавештајаца за регион непосредно пре обележавања 20 година од Сребренице срео се у Сокоцу са припадницима СИПА и хрватским службама. Они су тачно знали шта се спрема у Поточарима и да ће кључни бити тренутак када Вучић буде пролазио уском стазом до ВИП бине. Ту га је требало оборити и понизити, а епилог би могао да буде и трагичан. Српски обавештајци, такође, имају чврсте доказе да су се Бакир Изтбеговић и Насер Орић неколико пута срели и разговарали непосредно уочи сребреничког јубилеја, а откривено је да су многи њима блиски људи учествовали у нападу. Такође, у јуришу на премијера Вучића у Поточарима учествовала је и група Албанаца са Косова. Према овим информацијама, они су у Поточаре дошли аутобусом из Македоније и представљали су се као Македонци, али након што је МУП РС отворио истрагу о нападу на премијера Србије, утврђено је да је реч о косовским Албанцима. Поред Вучића, ова група екстремиста, њих педесетак, имала је за циљ и напад на словеначког премијера Борута Пахора како би се осветили за хапшење Рамуша Харадинаја, који је приведен на аеродрому у Љубљани, 17. јуна. Тако да, по свему судећи, ни напад на Пахора није био случајно изведен. МУП РС је већ затражио од полиције Македоније да се укључи у истрагу око особа које су дошле аутобусом организовано у Поточаре. Гојко Васић, директор Полиције РС, каже да МУП РС већ ради на утврђивању идентитета особа које су учестовале у нападу на премијера Вучића. - До сада имамо око 20 особа, с тим што смо некима од њих утврдили идентитете, док код неких имамо само лик. Идентитет је потврђен Амару Орићу, сину Насера Орића, као и Алмиру Мердићу из Тешња, који је био један од нападача на Вучића. Сада даље проверамо идентитет свих особа које су снимљене када су учествовале у нападу на премијера Вучића. Главни циљ истраге је да се дође до имена и презимена људи који су напали премијера Вучића.

Бошњаци "гурају под тепих"

Док МУП РС ради пуном паром на проналажењу нападача на премијера Вучића, у безбедносним агенцијама БиХ још се крију и заташкавају информације око истраге. - Проводимо истражне активности. Само то могу да вам кажем - потврдила је Кристина Јозић, портпарол СИПА.

Фотиграфије

МУП РС објавио је фотографије особа за које се сумња да су учествовале у кривичном делу тешког убиства у покушају, подстрекавање на тешко убиство, угрожавање безбедности, ометање службених лица у вршењу дужности, напад на овлашћена службена лица и изазивање верске и расне нетрепељивости, а поводом дешавања у Поточарима. - Позивамо грађане да, уколико имају нека сазнања о њима, то пријаве најближој полицијској станици - каже Васић и наводи да би и квалитетни снимци могли да помогну у идентификацији.
Прочитајте још:
Извор: novosti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА