Најновије

КУРЦ: Европи мањка солидарности када су избеглице у питању

Министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц критикује непостојећу солидарност унутар Европе по питању избеглица. Он је рекао да је у решавању проблема имиграната потребна "искрена дискусија о феномену бекства".
Себастијан Курц (Фото: ЈуТЈуб)

Себастијан Курц (Фото: ЈуТЈуб)

"Неопходна је дискусија о томе како да се опходимо са притиском миграције", поручује Курц. Према његовим речима, у Африци постоји огроман број људи који би радије живео у Европи, а истовремено ће се број становника тог континента до краја века повећати на четири милијарде, што је четири пута више него сада. Услед ових чињеница, како наглашава, неопходно је да Европа разговара о бољем обезбеђивању граница, као и борби против кријумачара људи. Уколико у Европи и даље не буде солидарности у опхођењу са таласом избеглица Аустрија ће, подвлачи Курц, морати да размисли зашто је атрактивнија од других земаља. Министар је истовремено указао да ће број "признатих" избеглица у Аустрији расти са 10.000 на 30.000, а њихова интеграција биће огромна, али савладив изазов. Међутим, ако број подносилаца молби за добијање азила, а актуелно се очекује да ће у овој години бити 70.000 захтева, настави да даље расте, биће потребна искрена дискусија, истиче Курц.
Прочитајте још:ЛНР: Повлачимо оружје, чекамо реакцију КијеваРешетњиков: Ако се Србија не буде бранила, нећемо је бранити ни миЛавров: Украјина да демилитаризује зону Широкина
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА